Apple geeft toe dat Ping geen succes is en overweegt te stoppen

Apple's CEO Tim Cook heeft in een interview aangegeven dat de sociale muziekdienst Ping geen succes is. Er is een mogelijkheid dat Apple ermee gaat stoppen. Apple hoeft zelf geen sociaal netwerk te hebben, maar wel integratie bieden.

tim cook d10 conferentieApple CEO Tim Cook gaf vannacht tijdens een interview op de D10-conferentie toe, dat het sociale netwerk Ping niet Apple’s meest succesvolle idee is. “We probeerden Ping en ik denk dat de consument heeft besloten dat het niet iets is waar ze veel energie in willen steken”, zei Cook tijdens het interview. Op de vraag of Apple de dienst wil opheffen, zei Cook: “Stoppen we ermee? Ik weet het niet. We kijken ernaar”.

Het is voor de eerste keer dat Apple in het openbaar toegaf dat Ping geen succes is. Na de introductie in september 2010 schreven zich snel 1 miljoen gebruikers in, maar daarna nam het enthousiasme af. Met Ping kun je in iTunes vrienden volgen en zien waar ze naar luisteren. Ook kun je je favoriete artiesten volgen, albumlijsten en geplande concerten bekijken. De dienst was bedoeld om nieuwe muzieknummers te ontdekken op een sociale manier. Aanvankelijk zou Ping ook Facebook-integratie bieden, maar volgens Steve Jobs is dat uiteindelijk afgeblazen omdat Facebook onredelijke voorwaarden stelde.

Geen interesse in Apple-gameconsole

Tijdens het interview met Walt Mossberg en Kara Swisher wilde Cook niet teveel zeggen over de toekomst van Ping. Hij gaf toe dat hij het onderwerp liever wilde vermijden. Wat sociale netwerken betreft, zei Cook: “Apple hoeft geen eigen sociaal netwerk te hebben. Maar moet Apple sociaal zijn? Ja.” Hij wees daarbij op de diepe integratie van Twitter in iOS 5 en het toekomstige OS X 10.8 Mountain Lion. Ook lijkt diepere integratie met Facebook eraan te komen.

“Dit zijn dingen die onze apparaten nog nuttiger maken voor mensen”. Ook iMessage en Game Center ziet Cook als twee sociale diensten van Apple. Overigens gaf Cook ook aan, dat hij geen interesse heeft om gameconsoles te gaan maken en daarmee Nintendo, Sony en Microsoft te beconcurreren.

Gaming has kind of evolved a bit. More people play on portable devices. Where we might go in the future, we’ll see. Customers love games. I’m not interested in being in the console business in what is thought of as traditional gaming. But Apple is a big player today and things in the future will only make that bigger.

Er zijn nog meer nieuwtjes rondom het interview met Tim Cook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 10:59
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.