Google Home Mini-speaker

Vernieuwde Google Nest Mini krijgt betere audio

Heb je de goedkope Google Mini-speaker, maar zou je willen dat er beter geluid uit kwam? Dan kun je dit najaar de Nest Mini kopen. Deze heeft niet alleen een nieuwe naam, maar ook enkele handige verbeteringen.

Google is dit najaar van plan om een tweede generatie Google Mini-speaker uit te brengen, onder de naam Nest Mini. Het gaat om een opvolger van het model uit 2017, met onder andere een ingebouwde muurhouder, beter geluid en een AUX-ingang. De naamsverandering is niet zo verrassend, want Google bevestigde tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2019 al dat de smart home-apparaten voortaan ‘Nest’ zouden heten. Gelijktijdig werd de Nest Hub Max aangekondigd. Nu komt daar ook de Nest Mini bij.


Het design zal nauwelijks veranderen en dat geldt ook voor het formaat. Eventueel zou de speaker iets groter kunnen worden en er zitten mogelijk ook wat nieuwe kleuren in de pijplijn. De functies blijven grotendeels hetzelfde en de gebruiksmogelijkheden ook. De Mini is bedoeld om voor weinig geld Google Assistent op allerlei plekken in huis te kunnen gebruiken.

Beter geluid en AUX
Het verbeterde geluid houdt in: een groter volume en een betere bas. De geluidskwaliteit in het algemeen zou ook hoorbaar beter moeten zijn. Een welkome toevoeging is de 3,5mm stereo AUX-ingang, zoals al aanwezig is op de Amazon Echo Dot. De ingang is mogelijk bedoeld voor audio-input/output of externe speakers. In het laatste geval zou je de Nest Mini ook als een vervanger van de Chromecast Audio kunnen gebruiken.

Google Home Mini Charcoal

Ook interessant is dat de speaker een nabijheidssensor krijgt, waarmee je bijvoorbeeld het geluidsvolume te zien krijgt als je in de buurt komt. Andere producten zoals de Nest Protect hebben een bewegingssensor ingebouwd. Hoe de ingebouwde muurhouder werkt is nog niet helemaal duidelijk. Het zou een simpel haakje zoals aan een schilderijlijst kunnen zijn. Daarmee heb je geen speciale beugels meer nodig, die nu nog door externe partijen worden gemaakt.

Google Home Mini slaapkamer-grijs

Dezelfde prijs, meer functies
Wat de prijs betreft zal Google waarschijnlijk op hetzelfde niveau blijven. De huidige mini kost rond de 50 euro, maar er zijn ook regelmatig aanbiedingen waardoor je rond de 35 euro betaalt. De adviesprijs in Nederland ligt op 59 euro.

Google houdt dit najaar een hardware-event, net als Apple. Daar wordt niet alleen de Google Pixel 4 verwacht, maar ook de Nest Mini. Lees alles over de Google Nest-speakers in onze round-up!

Bekijk ook

Google Nest-speakers: dit zijn de modellen van dit moment

Lees hier alles over de Google-speakers, zoals de Google Nest Mini en Nest Audio. Hiermee kun je spraakcommando's geven aan de Google Assistent. Welke Google Nest-speakers zijn verkrijgbaar, werkt het in het Nederlands en wat heb je eraan als iPhone-gebruiker? Dat bespreken we hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.