Designed by Apple in California met Airport.

‘Apple haalt Jony Ive-designboek uit de schappen’

Toeval of niet: op het moment dat Jony Ive bezig is met zijn laatste werkweken in dienst van Apple, lijkt het fotoboek 'Designed by Apple in California' uit de schappen te zijn gehaald. Het boek geeft een overzicht van producten die Ive voor Apple heeft ontworpen.

‘Designed by Apple’ uit de winkelschappen’

Officieel is het niet speciaal aan Jony Ive gewijd, maar toen het boek verscheen merkten veel critici op dat het feitelijk een overzicht is van het portfolio van Ive. Het boek verscheen in 2016 in twee varianten: een klein formaat van €200 en een groter formaat van €300.

Apple Watch in Designed by Apple in California-boek.

In de Nederlandse en Belgische online Apple Store is het boek nog gewoon verkrijgbaar, maar als je er eentje wilt hebben kan het raadzaam zijn om binnenkort je bestelling te plaatsen. In andere landen grijp je namelijk mis. ‘Designed by Apple in California’ is alleen verkrijgbaar via Apple zelf, niet in de boekhandel.


Het boek legt de afgelopen 20 jaar aan productontwerpen vast, grotendeels de tijd dat Jony Ive ontwerper bij Apple was. Er staan 450 foto’s van hoge kwaliteit in, waarbij de producten op een fraaie manier zijn gefotografeerd. Niet alleen in nieuwstaat, maar ook met zichtbare gebruikssporen. Zo bevat het boek een foto van de ernstig beschadigde iPhone van Evans Hankey, de nieuwe leider van het Industrial Design-team binnen Apple en één van de opvolgers van Ive. Het boek is dan ook een ode aan het Industrial Design-team.

Twee maanden geleden begonnen de voorraden van het boek al te slinken, zo melden gebruikers op Reddit. Vooral de grote versie van het boek leek uitverkocht en de voorraad werd niet meer aangevuld. Wel is er nog een webpagina bij Apple over het boek.

Boek Designed by Apple in California.

Bekijken (zolang de voorraad strekt):

Rug van boek Designed by Apple in California.

Bekijk ook

'Designed by Apple in California': 20 jaar Apple-design in nieuw fotoboek

Een nieuw fotoboek van Apple brengt 20 jaar 'Designed by Apple in California' in beeld. Het boek is vanaf $200 te koop in geselecteerde Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.