NL-Alert vanaf nu standaard ingeschakeld op de iPhone

Vanaf nu hoeven iPhone-gebruikers niets meer te doen om NL-Alert in te schakelen. Sinds iOS 12.2 is de functie namelijk standaard ingeschakeld.

Eens in de zoveel tijd test de overheid het NL-Alert alarmsysteem. Op maandag 3 juni 2019 wordt er weer een nieuw controlebericht verzonden. De kans is groot dat je dit bericht automatisch krijgt, want alle iPhones met de meest recente iOS-versie zijn automatisch voorbereid om het bericht te kunnen ontvangen.

NL-Alert nu standaard ingeschakeld op iPhone

Eén keer per half jaar test de overheid via een NL-Alert controlebericht het systeem voor noodsituaties. Voorheen was het nodig om NL-Alert op je iPhone in te schakelen, maar dat hoeft nu dus niet meer. Iedereen die op iOS 12.2 of nieuwer zit, ontvangt standaard alle noodberichten van de overheid die relevant zijn voor zijn of haar locatie.

Bekijk ook

Zo kun je NL-Alert instellen op de iPhone en Apple Watch en controleberichten ontvangen

NL-Alert instellen op je iPhone is heel gemakkelijk. Met de stappen in deze tip check je of jij de controleberichten en de noodmeldingen van NL-Alert goed kunt ontvangen.

Je kunt dit zelf checken door op je iPhone te gaan naar Instellingen > Berichtgeving. Onderaan staat een schakelaar Noodmeldingen. Deze staat nu dus bij iedereen aan. Wil je dit om wat voor reden dan ook liever niet, dan kan je het alsnog uitschakelen. Het voordeel dat het bij iedereen standaard ingeschakeld is, is dat meer mensen het bericht krijgen zonder iets te hoeven doen. Bij andere fabrikanten is het al langer zo dat NL-Alert standaard ingeschakeld is.

Het volgende NL-Alert testbericht is dus op maandag 3 juni, om 12:00 Nederlandse tijd. Je krijgt rond dat tijdstip automatisch een bericht op je iPhone met daarin de melding dat je het testbericht goed ontvangen hebt. Bij de laatste test van december hebben 11 miljoen mensen het bericht ontvangen.

Bekijk ook

NL-Alert controlebericht op 5 juni om 12:00 uur

Vandaag, op maandag 5 juni, wordt er weer een controlebericht van NL-Alert verzonden. Om 12:00 krijgt iedereen die zijn of haar telefoon juist ingesteld heeft, een testbericht. Is jouw iPhone goed ingesteld?

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 mei 2019 om 11:18
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.