Leeslijst in Chrome voor iOS

Google Chrome voor iOS heeft Leeslijst voor opslaan artikelen

Google heeft in Chrome voor iOS een eigen Leeslijst-functie geïntroduceerd voor het opslaan van artikelen. De functie werkt grotendeels hetzelfde als de Leeslijst van Safari op iOS en macOS.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Met de overdaad aan informatie die er dagelijks op ons af komt kun je nou eenmaal niet alles lezen. Dankzij diensten als Pocket en Instapaper sla je artikelen eenvoudig op voor later. Safari heeft daarvoor de ingebouwde Leeslijst-functie waarin je artikelen kan opslaan. De laatste iOS-versie van Chrome (versie 57) heeft nu een vergelijkbare functie gekregen. Daarmee kun je opgeslagen artikelen ook offline lezen.

Leeslijst in Chrome voor iOS

De nieuwe Leeslijst-functie nestelt zich in het menu van Chrome rechts bovenin de app. Naast de nieuwe menu-optie zie je meteen het aantal (on)gelezen artikelen. In de Leeslijst vind je alle artikelen terug die je opslaat, onderverdeeld in ongelezen en reeds gelezen items. Ook kun je artikelen zonder internetverbinding (offline) lezen. Dit wordt aangegeven met een groen bolletje met vinkje.

Artikel lezen in Chrome leeslijst

Chrome’s nieuwe Leeslijst lijkt veel op de functie in Safari voor iOS en macOS. De desktopversie heeft nog geen leeslijst, maar daar kun je dankzij een extensie eenvoudig gebruikmaken van diensten als Pocket en Instapaper. Ook Handoff is een mogelijk alternatief om artikelen door te sturen van iOS naar de Mac. Chrome synchroniseert onder meer je geschiedenis en geopende tabbladen tussen iOS en desktop. Het is niet duidelijk of de nieuwe Leeslijst op een zelfde manier zal werken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 15 maart: De update is beschikbaar: artikel bijgewerkt met relevante informatie.
  • 2017 - 15 maart: De update is beschikbaar: artikel bijgewerkt met relevante informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2017, 10:32
Categorie Apps
Onderwerpen chrome, google, lees later

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.