Google-Keep-iphone

Google Keep organiseert je notities automatisch

Google Keep heeft een update gekregen die de app net weer wat slimmer maakt. Nu kun je door je notities zoeken en worden je hersenspinsels automatisch in categorieën gezet.

Notitie-app Google Keep was al een handig gratis alternatief voor Evernote, maar komt nu met een nieuwe update die de app nog weer iets interessanter maakt. Google laat je namelijk nu zoeken binnen je notities en sorteert al je hersenspinsel automatisch op onderwerp.


Google-Keep-iphone

Google Keep organiseert automatisch

In Google Keep kon je altijd al notities maken op verschillende manieren. Zo kun je niet alleen een gewone notitie maken, maar ook lijstjes creëren, foto’s toevoegen en audio opnemen. Maar met de laatste update wordt dit proces nog iets slimmer gemaakt. De app geeft iedere notitie namelijk een categorie mee – bijvoorbeeld eten, boeken en citaten – en organiseert ze automatisch op dat onderwerp. Ook is het mogelijk geworden om te zoeken in je notities met zoekwoorden. Zo scroll je niet meer eindeloos door al je gedachtespinsels heen.

Oudere features
Het was eerder al mogelijk om je notities in Google Keep te organiseren, al was die functie niet zo geavanceerd als de nieuwe. Dit deed je door je notities labels en kleurtjes mee te geven. Die feature blijft nog steeds bestaan. Daarnaast is het mogelijk om je notities een herinnering mee te geven, zodat je hem op het juiste moment of op de juiste locatie nog eens ziet. Een andere interessante feature is dat je met je stem een memo kunt opnemen, die vervolgens automatisch uitgeschreven wordt.

Ondanks alle bestaande en de nieuwe features is Google Keep niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld Evernote. Groot verschil tussen deze en andere notitie-apps is echter dat Google Keep gratis is. Evernote heeft haar gratis account net verder ingeperkt. Daar heb je nu maximaal 60MB aan uploads per maand en de app is op slechts twee apparaten te gebruiken. Ook zijn de prijzen voor de Plus- en Premium-accounts flink gestegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 juni 2016 om 11:25
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.