Beoplay H5

Neckbuds van Bang & Olufsen doen het zonder plastic

De draadloze oortjes van Bang & Olufsen hebben geen kabel van plastic in je nek, maar van stof. Bovendien mis je het grote blok in je nek: de accu zit in de oortjes zelf.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Neckbuds, oftewel oortjes die verbonden zijn met een kabel die achter je nek heen loopt, blijken erg populaire producten. Grootste voordeel is dat je een goede kwaliteit muziek hebt, maar geen gedoe met kabels. Nadeel: je moet ze vaak opladen en de designs zijn niet altijd even goed. Bang & Olufsen denkt echter wel een goed design te hebben gevonden.

Beoplay H5

Bang & Olufsen haalt inspiratie uit sneakers

De ontwerpen van neckbuds zijn behoorlijk uiteenlopend. Vaak zitten de accu en het Bluetooth-component om verbinding te maken met je iPhone in de kabel verwerkt. Niet ideaal, want zo heb je een groot onderdeel dat tegen je nek of oren aankomt. Bang & Olufsen lijken dit probleem te hebben opgelost.

Kabel van stof
Hun Beoplay H5, de eerste draadloze oortjes die het bedrijf op de markt brengt, haalt zijn inspiratie uit sportschoenen. Door eenzelfde soort materialen te gebruiken, moeten de oortjes comfortabel en gemakkelijk schoon te houden zijn. De kabel is dan ook niet van plastic, maar van stof. Het geheel wordt bij elkaar gehouden met magneten, die je ook kunt gebruiken om ze aan te sluiten op de ‘charging cube’. Een microUSB-kabel hoef je dus niet meer te gebruiken.

In dat snoer vind je nog steeds een ingebouwde afstandsbediening en je volumeknoppen. Maar de kabel is ook water- en stofbestendig. De batterijen vind je niet in het snoer, maar in de oortjes zelf. Aan iedere kant zit een 50mAh accu, die tot vijf uur mee gaan.

Beoplay H5

Beoplay H5: goed geluid, wel duur

Bang & Olufsen belooft dat de Beoplay H5 goed geluid geeft, dankzij de 6,4mm dynamische speakers een een Bluetooth 4.2-chip. Ook hoort er een app bij de oortjes, waarmee je verschillende geluidsprofielen kunt aanmaken. De batterijduur kun je eveneens in de gaten houden via deze app.

Beoplay H5 neckbuds

Goedkoop zijn de oortjes helaas niet. Vanaf vandaag zijn ze te verkrijgen voor 249 euro bij B&O zelf en via winkels zoals Hoofdtelefoonstore.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2016, 15:34
Categorie Accessoires
Onderwerpen koptelefoon, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.