Evernote logo

Evernote beperkt gratis versie en voert prijsverhoging door

Evernote voert een forse prijsverhoging door en beperkt het gratis Evernote Basic-account tot 2 apparaten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Evernote is voor veel mensen een onmisbaar hulpmiddel om allerlei informatie vast te leggen. Helaas zul je wel iets meer voor dat gemak moeten betalen, want Evernote heeft een prijsverhoging aangekondigd en gaat synchroniseren met de gratis accounts beperken tot twee apparaten.

Evernote logo

Evernote prijsverhoging

Evernote heeft een prijsstijging aangekondigd voor alle bundels die ze aanbieden. Evernote Plus gaat van €19,99 per jaar naar €29,99 per jaar. Gebruikers van Evernote Premium betalen nu nog €39,99 per jaar, maar gaan binnenkort €59,99 per jaar betalen. Ook beperkt Evernote de functionaliteit van de gratis optie Evernote Basic, om mensen te verleiden een betaalde bundel te nemen.

Evernote Basic is de gratis versie van Evernote en wordt door de meeste mensen gebruikt. Tot nu toe kunnen gebruikers van Evernote Basic hun notities synchroniseren met zoveel apparaten als ze wilden. Dat gaat nu veranderen: Evernote Basic kan nog op maar twee apparaten tegelijk gebruikt worden. Wil je met meer apparaten synchroniseren, dan zul je een betaalde bundel moeten nemen, of zul je een truc moeten verzinnen met meerdere gratis accounts en gedeelde notitiemappen, maar dat is wel veel gedoe.

Evernote zegt dat de prijsverhoging nodig is omdat het draaiend houden van alle servers een “behoorlijke investering in energie, tijd en geld vergt”. Bovendien tonen ze geen advertenties in notities en verkopen ze geen gebruikersdata. Het bedrijf belooft dat Basic altijd gratis is en blijft, maar door de veranderingen wordt het wel minder aantrekkelijk om een gratis account te gebruiken. Synchroniseren met twee apparaten zal voldoende zijn voor doorsnee gebruikers. Voor fanatieke gebruikers zal het tekort schieten, maar als je voor je dagelijkse werk sterk afhankelijk bent van de dienst zul je toch moeten overwegen om te upgraden naar een betaald account.

Evernote Plus en Premium

Met Evernote Plus en Evernote Premium kun je als gebruiker ongelimiteerd synchroniseren tussen apparaten, offline notities bijhouden en mag je respectievelijk 1GB en 10GB per maand uploaden. Bij het gratis account mag je maar 60MB per maand uploaden (het gaat hier dus niet om opslagruimte, maar om toegestane uploads). Er zitten ook beperkingen aan de maximale grootte van de documenten: hoe duurder je account, hoe groter je document mag zijn. Dit varieert van 25MB voor Basic tot 200MB voor Premium. Andere verschillen in functies kun je hier vergelijken, zoals het annoteren van pdf’s, het scannen van visitekaartjes en het bekijken van je notitiehistorie.

Als goedmakertje kondigde Evernote een paar dagen geleden aan dat het beveiligen van notities met een wachtwoord ook beschikbaar komt voor mensen met een gratis account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2016, 18:32
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.