Google Inbox in de hand

Google’s Inbox-app stopt op 2 april

Google trekt de stekker uit de experimentele Inbox e-mailapp. Vanaf nu wil Google zich uitsluitend op Gmail richten. Inbox by Gmail stopt op 2 april 2019.

Update 19 maart 2019: Gebruikers van Google’s Inbox-app krijgen sinds vannacht de melding dat de app over vijftien dagen stopt, wat uitkomt op 2 april. Eerder maakte Google al bekend dat de Inbox-app vanaf eind maart zou stoppen, maar nu hebben we dus een concrete datum. Dat betekent dat je na 2 april 2019 op zoek moet naar een andere e-mail-app voor je iPhone of iPad. Google wil graag dat je overstapt op Gmail, maar er zijn nog veel meer handige mail-apps die aan je wensen kunnen voldoen.

Oorspronkelijk bericht:
Tot nu toe had Google twee e-mailapps om te onderhouden: de nieuwere Inbox-app (sinds 2014) voor experimentele functies en de gewone Gmail-app voor het gewone publiek. Inbox is een app waarin Google nieuwe dingen probeert om de stroom van berichten onder controle te krijgen. Zo groepeert de app automatisch je e-mail en staan er slimme antwoorden klaar zodat je zelf niet na hoeft te denken.

Google Inbox stopt eind maart 2019

Tijdens het Apple-event op woensdagavond maakte Gmail-productmanager Matthew Izatt het slechte nieuws bekend in een blogpost. Functies en leerervaringen van de Inbox-app zullen worden overgenomen in de Gmail-app. Helemaal verrassend is het niet, want Google vernieuwde een tijdje geleden al de Gmail-app en wil daar nu blijkbaar mee door.

Izatt schrijft:

Inbox by Gmail was een fantastische plek om te experimenteren met nieuwe ideeën zoals het snoozen van e-mail tot een later moment. Maar ook de nieuwste AI-ervaringen zoals Smart Reply, Nudges en notificaties voor e-mail met hogere prioriteit, om je productief te houden. Vier jaar na de start van Inbox in 2018 hebben we een hoop geleerd over hoe we e-mail beter kunnen maken.

Inbox by Gmail op iPhone X

‘Fantastische plek om te experimenteren’
Het idee is nu dat alle leerervaringen die het bedrijf met Gmail heeft opgedaan beschikbaar komen voor meer dan een miljard mensen die Gmail dagelijks gebruiken. Google wil een meer gerichte benadering. In een handleiding om over te stappen beschrijft het bedrijf hoe populaire Inbox-functies zoals snooze zijn overgebracht naar Gmail.

In de vernieuwde Gmail vind je nog wat slimme functies zoals ‘Smart Compose’, voor het sneller schrijven van berichtjes. Ook schuift de app oude berichten soms naar boven in je inbox, als je er nog niet op gereageerd had. Ook archiveren of als gelezen markeren is makkelijker gemaakt, zonder dat je het bericht hoeft te openen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 19 maart: Google heeft laten weten dat ze op 2 april stoppen met de Inbox-app. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 maart 2019 om 11:24
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.