Google Inbox in de hand

Google’s Inbox-app stopt in maart 2019

Google trekt de stekker uit de experimentele Inbox e-mailapp. Vanaf nu wil Google zich uitsluitend op Gmail richten. Inbox by Gmail stopt eind maart 2019.

Als grote bedrijven slecht nieuws te vertellen hebben, dan wachten ze vaak tot er een groot Apple-event gaande is. Zo zijn er in het verleden al heel wat ontslagrondes bij andere bedrijven aangekondigd tijdens een Apple-event. Bij Google is het nieuws wat minder dramatisch, maar het zal toch een teleurstelling zijn voor de fans van Inbox. Tot nu toe had Google twee e-mailapps om te onderhouden: de nieuwere Inbox-app (sinds 2014) voor experimentele functies en de gewone Gmail-app voor het gewone publiek. Inbox is een app waarin Google nieuwe dingen probeert om de stroom van berichten onder controle te krijgen. Zo groepeert de app automatisch je e-mail en staan er slimme antwoorden klaar zodat je zelf niet na hoeft te denken.

Google Inbox stopt in maart 2019

Tijdens het Apple-event op woensdagavond maakte Gmail-productmanager Matthew Izatt het slechte nieuws bekend in een blogpost. Functies en leerervaringen van de Inbox-app zullen worden overgenomen in de Gmail-app. Helemaal verrassend is het niet, want Google vernieuwde een tijdje geleden al de Gmail-app en wil daar nu blijkbaar mee door.

Izatt schrijft:

Inbox by Gmail was een fantastische plek om te experimenteren met nieuwe ideeën zoals het snoozen van e-mail tot een later moment. Maar ook de nieuwste AI-ervaringen zoals Smart Reply, Nudges en notificaties voor e-mail met hogere prioriteit, om je productief te houden. Vier jaar na de start van Inbox in 2018 hebben we een hoop geleerd over hoe we e-mail beter kunnen maken.

Inbox by Gmail op iPhone X

‘Fantastische plek om te experimenteren’
Het idee is nu dat alle leerervaringen die het bedrijf met Gmail heeft opgedaan beschikbaar komen voor meer dan een miljard mensen die Gmail dagelijks gebruiken. Google wil een meer gerichte benadering. In een handleiding om over te stappen beschrijft het bedrijf hoe populaire Inbox-functies zoals snooze zijn overgebracht naar Gmail.

In de vernieuwde Gmail vind je nog wat slimme functies zoals ‘Smart Compose’, voor het sneller schrijven van berichtjes. Ook schuift de app oude berichten soms naar boven in je inbox, als je er nog niet op gereageerd had. Ook archiveren of als gelezen markeren is makkelijker gemaakt, zonder dat je het bericht hoeft te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2018, 9:27
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.