iCulture foto's september 2016

Dit vinden wij van Apple’s aankondigingen op 7 september

Hoe denken de iCulture-medewerkers en voormalig medewerkers over de iPhone 7, Apple Watch Series 2 en andere aankondigingen van Apple? Waar lopen ze warm voor en wat vinden ze he-le-maal niets? Je leest het in deze round-up!

De aankondigingen van Apple zijn achter de rug, tijd om terug te kijken. Als lezers hebben jullie de afgelopen 24 uur al volop in de reacties onder de artikelen laten weten wat jullie van de aankondigingen vonden. Nu is het tijd voor de mensen achter iCulture. Wat vonden wij van de aankondigingen? Staan we te trappelen om de nieuwe producten in handen te krijgen, of waren er ook dingen die tegenvielen?

Adam BazuinCameraman Adam:
“De nieuwe camera’s van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn voor mij de mooiste vernieuwing. Ik denk dat optische zoom in een smartphone de komende jaren door veel mensen omarmd gaat worden. Ook de mogelijkheid van een scherptediepte-effect is een fijne toevoeging. Deze functies maken het verschil met een professionele DSLR-camera weer een stukje kleiner.
Persoonlijk was ik minder onder de indruk van de Apple Watch Series 2. GPS, IP67 waterbestendigheid en een snellere processor zijn voor mij op dit moment niet noodzakelijk. Ik hou het bij de 1e generatie. Op 16 september koop ik de iPhone 7 Plus Zwart.”

Alex BoumaDeveloper Alex:
“Ik ben erg onder de indruk van de dubbele camera’s in de iPhone 7 Plus maar twijfel nog of ik dat genoeg vind om mijn iPhone 6s Plus te upgraden. De Apple Watch Series 2 daarentegen vind ik wel een mooie upgrade en ik verwacht dat als er geen nieuwe iPhone komt er wel een nieuwe Apple Watch komt. Ik ben teleurgesteld in de hoge prijs van de AirPods, ik had gehoopt dat deze onder de €100 zou blijven, dan had ik wel een gokje willen wagen.”

Benjamin iCultureRedacteur Benjamin:
“Op dit moment ben ik in het bezit van de iPhone 6. Deze is vooral op het gebied van opslag aan vervanging toe. De matzwarte iPhone 7 van 32GB is dan ook het toestel waar ik naar uit kijk. De glimmende gitzwarte uitvoering vind ik persoonlijk spuuglelijk, dus mijn keuze was snel gemaakt. Ik kijk voornamelijk uit naar de nieuwe homeknop en hoe deze in de praktijk precies voelt en werkt.”

Erwin SiekmanStagiair Erwin:
“Wat een fantastische keynote gisteren, vol Apple-humor en verrassingen! De nieuwe functies en mogelijkheden van de iPhone 7-camera hebben mij nog het meest verbaasd. Ik kan dan ook niet wachten op de eerste foto’s die ik ga maken met de nieuwe iPhone, maar eerst nog even sparen… Verder kijk ik enorm uit naar de Apple Watch Series 2. Wat een verbeteringen ten opzichte van de eerste generatie! Mijn verlanglijstje heeft na gisteravond weer een enorme groeispurt gehad.”

Gonny iCultureHoofdredacteur Gonny:
“Oef, Apple maakt het dit jaar wel erg moeilijk. Ik ben gewend geraakt aan een wit frontje, maar zit nu te dubben of ik een donkere iPhone 7 zal doen. Het mooie van die donkere kleuren is dat de antennelijn bijna helemaal wegvalt.
Ik zie geen dringende reden om mijn stalen Apple Watch te vervangen. GPS en een snellere processor heb ik niet nodig. Ik heb toch meestal wel een iPhone op zak en ik ga niet opeens veel meer apps gebruiken. Ik hoef er ook niet zo nodig mee te zwemmen of te douchen. De AirPods vind ik ronduit raar. Alsof de kabeltjes zijn afgeknipt.”

Jean-Paul iCultureUitgever Jean-Paul:
“Ik vind het jammer dat de 64GB verdwijnt. Voor mij wordt het roségoud 128GB, maar ik twijfel nog heel erg tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus vanwege de betere camerafuncties in de Plus. Wat de Apple Watch betreft twijfel ik tussen 42mm RVS (die heb ik nu) of 42mm roségoud aluminium zodat het bij m’n iPhone past.”

Martijn iCultureStagiair Martijn:
“Ik ben erg tevreden over wat er bekend is gemaakt tijdens de keynote en dan vooral de iPhone 7, die ik ook zeker zo snel mogelijk ga halen. De matzwarte kleur en het feit dat hij waterdicht is, spreken mij ongelooflijk aan. Het feit dat de 3,5mm jack poort is verdwenen maakt dan niet uit, al is het wel onhandig dat ik dan aparte oortjes voor mijn MacBook nodig heb. De AirPods spreken mij namelijk (nog) niet echt aan, door het makkelijk te kunnen verliezen en de hoge prijs.”

Thijs van NieuwenhuizenStagiair Thijs:
“Na het in bezit zijn van een MacBook, iPhone en een iPad, is het nu tijd voor een Apple Watch. Ik ga voor de aluminium zwarte Apple Watch Series 2 van 42 mm, met een zwarte sportband. Ik ben erg benieuwd naar de GPS en waterdichtheid van deze smartwatch. Hopelijk kom ik dankzij de nieuwe Apple Watch, eindelijk een Snorlax tegen met Pokémon Go.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 18:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, event

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.