Belkin Rockstar-adapter met Lightning en een koptelefoonaansluiting.

Nieuwe versie Apple Configurator regelt toegang tot USB-accessoires

Sinds iOS 11.4.1 uitgebracht is, beschikken gebruikers over de USB Restricted Mode. Die voorkomt dat gegevens via USB-accessoires uitgelezen kunnen worden.

Apple Configurator 2.7.1

Het gaat om een nieuwe versie van Apple Configurator, versie 2.7.1 om precies te zijn. Niet alleen wordt het beheer van apparaten makkelijker, ook kunnen systeembeheerders voortaan de USB Restricted Mode omzeilen. Voor ‘gewone’ consumenten is dat handig, maar voor bedrijven niet. Daar brengt Apple nu dan ook vernieuwde software voor uit. Op die manier houden bedrijven dus de volledige controle over hun iDevices.

Nieuwe versie Apple Configurator

Versie 2.7.1 van Apple Configurator beschikt over twee verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Het gaat desondanks om bepaald geen kleine wijzigingen.

  • Het is nu automatisch toegestaan om verbinding te maken met USB-accessoires, ook als een apparaat vergrendeld is. Sinds iOS 11.4.1 is het mogelijk voor gebruikers om zelf te bepalen of hun toestel in de USB Restriced Mode staat. Als die ingeschakeld staat, kunnen gebruikers maximaal gedurende een uur sinds het laatste moment waarop ze hun apparaat ontgrendeld hebben, een USB-accessoire aansluiten. Daarna moeten ze hun toestel ontgrendelen om nog langer data te kunnen uitwisselen met USB-accessoires. Voor bedrijven kan dat wel eens onhandig zijn, want het beperkt de mogelijkheden die ze met hun iDevices hebben.
  • Het is ook mogelijk voor bedrijven om in te stellen dat er enkel USB-accessoires aangesloten kunnen worden indien een toestel ontgrendeld is. Zo kunnen bedrijven voorkomen dat hun iDevices zomaar gehackt worden.

USB Restriced Mode
De USB Restriced Mode werd door Apple ingevoerd om gebruikers te beschermen. Via de lightning-ingang is het mogelijk voor bijvoorbeeld overheden om een iDevice uit te lezen. Zo kunnen overheden kijken wat je op sociale media uitspookt, of kunnen criminelen je apparaat kopiëren en informatie over je gebruiken.

Wil je weten hoe je deze modus aan en uitzet? In onze tip vertellen we je alles over USB-accessoires aansluiten, maar ook hoe je de instellingen hieromtrent kan veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2018, 18:41
Categorie iDevices
Onderwerp usb
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.