iPhone X flexibel OLED-scherm

Gerucht: ‘LG kan nog geen OLED-schermen leveren, Apple langer vast aan Samsung’

Blijven de prijzen nu nog hoog?

Volgens bronnen loopt LG tegen problemen aan met de productie van OLED-schermen. Apple is daardoor nog steeds afhankelijk van Samsung voor de schermen van de nieuwe iPhones. Wat betekent dit voor de prijs?

‘LG kan nog geen OLED-schermen leveren’

Voor de productie van haar toestellen is Apple het liefst zo min mogelijk afhankelijk van andere fabrikanten. Dat is ook de reden dat Apple steeds meer onderdelen zelf maakt. Bij de iPhone X is dat echter een probleem: Samsung is de enige partij die in de gewenste aantallen en kwaliteit de OLED-schermen kan leveren. LG zou al een tijd bezig zijn met voorbereidingen voor Apple’s nieuwe iPhones, maar volgens The Wall Street Journal zijn ze nog niet zo ver. Dat betekent mogelijk dat de inkoopprijzen voor Apple nog hoog blijven.


LG Display, de divisie van LG die verantwoordelijk is voor de productie van schermen, is zich al een tijdje aan het voorbereiden op de productie van OLED-schermen voor Apple. Volgens eerdere geruchten levert LG de 6,5-inch schermen van de iPhone X Plus, maar nu loopt LG volgens The Wall Street Journal tegen problemen aan. LG zou momenteel flink achter lopen op schema vanwege allerlei productieproblemen. Dit schema wordt door de meeste leveranciers aangehouden, zodat de massaproductie op tijd kan starten. Eerder schreven we nog dat Apple de massaproductie van de 2018 iPhones wil versnellen.

Apple zou zelfs aan LG gevraagd hebben om een derde prototype af te leveren. Volgens de bron is dat bij de meeste leveranciers niet nodig. LG is al bekend met het maken van groot formaat OLED-schermen voor televisies, maar de productie van kleinere smartphoneschermen vereist een andere techniek. Het gedoe rondom de schermen van de Pixel 2 zullen ongetwijfeld ook meegespeeld hebben, waar LG de maker van is.

Eén leverancier leidt tot hogere prijs
Het heeft er dus alle schijn van dat Apple voorlopig nog wel even vast zit aan Samsung. Dat is een flink nadeel. Niet alleen omdat Samsung ook een concurrent van Apple is, maar ook omdat dan de prijzen van dit onderdeel hoog blijven. Het OLED-scherm van de iPhone X is één van de duurdere onderdelen en is volgens analisten ook één van de oorzaken van de hogere prijs. Met een tweede leverancier kan de prijs van dit onderdeel naar beneden gedrukt worden. Nu dat niet het geval lijkt, kan Samsung dezelfde prijs per scherm aan Apple vragen, wat mogelijk ook van invloed is op de verkoopprijs van het toestel zelf.

Twee van de drie nieuwe 2018 iPhones krijgen een OLED-scherm: de opvolger van de iPhone X en de grotere iPhone X Plus. De 6,1-inch iPhone die daar tussen zit krijgt volgens geruchten nog een LCD-scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2018, 14:24
Bron Bron The Wall Street Journal
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, oled
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.