Met Google Maps ontdek je makkelijker nieuwe locaties

Nieuw tabblad Verkennen
Google Maps heeft een nieuwe indeling voor het Verkennen-tabblad. Je kan daarmee makkelijker de buurt verkennen en restaurants, winkels en meer ontdekken.

Nieuw Verkennen-tabblad in Google Maps

Behalve voor navigatie kun je zowel Apple Kaarten als Google Maps gebruiken om nieuwe plekken te ontdekken. Dat komt vooral van pas op vakantie, als je ergens bent waar je wat minder bekend bent. Waar kun je dan goed eten en waar zitten de leuke winkels? Google Maps helpt je daarbij met een vernieuwd Verkennen-tabblad.


Als je onderaan in Google Maps op Verkennen tikt, krijg je vanzelf een nieuw scherm in beeld met vier gekleurde icoontjes voor restaurants (blauw), koffie (rood), attracties (geel) en meer. Tik je op één van de categorieën, dan krijg je meteen de nabijgelegen locaties in beeld, gesorteerd op basis van beoordeling. Je kan eventueel filters instellen, zodat je alleen locaties met minimaal vier sterren te zien krijgt. Onder de vier knoppen staan nog andere suggesties, zoals sportcafés en knusse restaurants.

Deze pagina heeft nu ook ranglijsten met daarin de beste locaties volgens de algoritmes van Google. De Foodie-lijst houdt bij welke restaurants echt populair zijn, maar er zijn ook andere lijsten die bijhouden wat er allemaal populair is in het gebied waar je bent. Momenteel is er in Amsterdam bijvoorbeeld een lijst van plaatsen waar je voetbalwedstrijden kan kijken onder het genot van een biertje en een burger.

Binnenkort nog meer opties
Naast het nieuwe Verkennen-tabblad komen er binnenkort nog meer functies aan die je helpen de beste locaties te vinden. Op Android is er nu ook de functie genaamd Your Match, waarmee je suggesties krijgt op basis van jouw voorkeuren. Je geeft bijvoorbeeld aan welk eten en drinken je lekker vindt (en wat niet) en op basis daarvan krijgen restaurants een persoonlijke score. Er komt ook nog een nieuw Voor jou-tabblad, waar allerlei activiteiten samengebracht zijn bij locaties die voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan je woon- en werkadres, maar ook plekken waar je vaak komt. Deze functies zijn nu al zichtbaar in Android, maar komen binnenkort ook nog naar iOS.

Heb je nog een reisje gepland deze zomer? Check ook onze lijst van de beste iPhone-apps voor bezienswaardigheden op vakantie.

Bekijk ook

De beste apps voor bezienswaardigheden op vakantie

Dit zijn de beste iPhone- en iPad-apps voor locaties, hotspots en bezienswaardigheden op vakantie. Van Foursquare tot TripAdvisor, je hoeft niet meer te zoeken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 juni 2018 om 11:52
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.