Apple TV 1st gen

Sommige iTunes-functies vervallen op oudere apparaten

Het is niet langer mogelijk om je iTunes-betaalinfo bij te werken in oudere versies van iOS, macOS en de Apple TV-software. Ook op Windows vervallen er iTunes-functies.

Geen betaalinfo bijwerken
Er was vandaag goed nieuws voor mensen die met iDEAL in de App Store willen betalen, want de betaalmethode wordt eindelijk officieel ondersteund. Maar mensen die nog een oudere versie van iOS, macOS of tvOS gebruiken zullen snel moeten zijn om hun betaalinfo bij te werken, want na zaterdag kan het niet meer.


Het gaat om:

  • iOS 4.3.5 of eerder
  • macOS 10.8.5 of eerder
  • Apple TV software 4.4.4 of eerder

Het gaat hier om vrij oude versies: iOS 4.3.5 verscheen in 2010-2011 toen de iPhone 4 het toptoestel was. Apple TV software 4 verscheen ten tijde van de Apple TV 2e generatie, maar die kun je nog updaten naar Apple TV software 6.2.1. macOS 10.8.5 is een subversie van Mountain Lion en is in bovengenoemd lijstje het jongst. Het dateert uit 2013.

Heb je nog een oud toestel in gebruik, dan is er nog niet meteen een man overboord. Je kunt je toestel eventueel updaten (als dat nog kan), of je betaalinfo bijwerken via een ander apparaat. Volgens Apple heeft de maatregel te maken met de veiligheid. Apple wil zeker weten dat je financiële gegevens goed beschermd zijn als je aankopen doet in iTunes of in de App Store.

Apple TV 1st gen

Ook beperkingen voor Windows
Er zijn ook veranderingen ingevoerd voor mensen met een wat oudere Windows-computer. Sinds 25 mei kunnen computergebruikers met Windows XP of Windows Vista geen aankopen meer doen uit de iTunes Store. Ze kunnen eerdere aankopen ook niet meer opnieuw downloaden. Hetzelfde geldt voor mensen die nog een eerste generatie Apple TV hebben. PC-gebruikers zullen moeten updaten naar Windows 7 en later. Voor bezitters van een eerste generatie Apple TV is er geen oplossing voorhanden, zij zullen het zonder iTunes-aankopen moeten doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2018, 21:40
Bron Bron Apple
Categorie Diensten
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.