Franz voor de Mac met WhatsApp-gesprek.

Franz voor Mac combineert WhatsApp, Telegram, Skype en meer in één app

Franz voor de Mac is een nieuwe app die verschillende chatdiensten bij elkaar zet. Chat via WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en meer, allemaal vanuit één Mac-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Franz voor de Mac met WhatsApp-gesprek.

Als je vrienden hebt die via verschillende apps en diensten met je communiceren, kan het zo maar zijn dat je de hele dag door wisselt van Telegram, naar WhatsApp en van Facebook Messenger naar Skype. Franz (OS X) moet dit probleem oplossen, doordat in de app verschillende messengerdiensten gecombineerd worden.

Franz voor de Mac laat je chatten met meerdere chatdiensten

Franz ondersteunt een aantal veelgebruikte diensten, maar je moet er wel rekening mee houden dat je eigenlijk gebruikmaakt van de desbetreffende webversies. Franz werkt in totaal met acht verschillende diensten, zoals WhatsApp, Skype, Telegram, Facebook Messenger, Slack en Hangouts. Je voegt de accounts eenvoudig toe, waarna ze bovenin vanzelf verschijnen. Hierdoor wissel je eenvoudig tussen de verschillende diensten.

Franz voor Mac ondersteunt meerdere chatdiensten.

Een voordeel van Franz is dat je via de app pushberichten ontvangt van inkomende berichten. De notificaties zijn helaas niet interactief, waardoor je niet direct vanuit de melding kunt reageren. Een ander nadeel is dat je Franz altijd open en zichtbaar moet houden. Drukken op het rode kruisje zorgt er namelijk voor dat de app helemaal afgesloten wordt. Hopelijk komt er snel een versie die je vanuit de menubalk op de achtergrond actief kan houden.

Franz is gratis te downloaden en te gebruiken. De app is gemaakt door de Oostenrijker Stefan Malser. Franz is te downloaden vanaf de website MeetFranz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2016, 11:39
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen chatten, mac, skype, telegram, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.