De slimme router genaamd Lylo laat je veilig internetten en apparaten verbinden.

Lylo is een Belgische router die slimme apparaten koppelt

De slimme router Lylo laat je veilig internetten en gasten uitnodigen, zonder dat ze je Wi-Fi-wachtwoord nodig hebben. Ook koppelt de Lylo een grote variatie aan connected apparaten aan elkaar.

De slimme router genaamd Lylo laat je veilig internetten en apparaten verbinden.
Als je alles in huis wilt automatiseren, kun je natuurlijk wachten tot elk huishoudelijk apparaat ondersteuning biedt voor HomeKit. Maar je kunt ook nu alvast een oplossing zoeken. Met de Belgische Lylo-router kun je allerlei apparaten koppelen en met elkaar laten samenwerken. De Lylo is bovendien een veilige router met een ingebouwde adblocker en een handige gast-optie met een timer.

Lylo: afkomstig van Belgische startup

De Belgische startup Oneby is het bedrijf achter deze router; ze zoeken op Kickstarter naar financiers voor het product. Door je toestel dichtbij de router te houden, kunnen gasten gebruik maken van de veilige internetverbinding, zonder dat ze jouw wachtwoord hoeven te weten. Als eigenaar kun je via een webpagina de aangemelde toestellen bekijken en er een timer voor instellen, zodat gasten niet ongelimiteerd van jouw internet gebruik kunnen maken.

Lylo werkt ook met allerlei connected devices, zoals Philips Hue, Nest en Chromecast. Via de Lylo-app kun je al deze apparaten bedienen, zonder dat je daarbij de losse apps van de verschillende apparaten hoeft te gebruiken. Bovendien werkt de router met scenario’s, zodat je verschillende processen kunt automatiseren. De techniek is open-source, waardoor iedereen zelf mee kan helpen met de ontwikkeling van de router.

Lylo router kan je huis automatiseren.

Lylo heeft in totaal maar liefst €150.000 nodig en heeft op dit moment ruim €11.000 opgehaald via de Kickstarterpagina. Met nog 23 dagen te gaan is er dus nog wat werk aan de winkel. De Lylo is wel vrij prijzig, want om zo’n slimme router te ontvangen moet je minimaal €219 inleggen. Gaat het je puur om het samenwerken van meerdere slimme apparaten, dan kan dat ook op een goedkopere manier. Nest en Hue werken standaard al met elkaar samen, dankzij een partnership tussen beide bedrijven.

De eerste leveringen van de Lylo worden vervolgens in oktober van 2016 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, router

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.