LMCable in meerdere uitvoeringen

Deze kabel combineert Lightning en micro-USB

De LMcable is een oplaadkabel met twee aansluitingen: Lightning en micro-USB. Door de kabel te draaien steek je hem in een Android, BlackBerry of Windows Phone.

De LMcable is iets bijzonders: met deze kabel kun je zowel Lightning-apparaten zoals een iPhone en iPad opladen, maar het werkt ook met de micro-USB-aansluitingen van Androids, BlackBerry’s en Windows Phones. Het is ‘s werelds eerste kabel die op beide poorten werkt. Ook het uiterlijk is bijzonder: deze kabel is bekleed met leer en is extra duurzaam uitgevoerd met een koperen kern. Er ontbreekt alleen nog iets: het MFi-stempeltje van Apple.

LMCable in meerdere uitvoeringen

LMcable: één kabel, twee aansluitingen

Het is trouwens de vraag of de LMcable ooit door de keuring van Apple zou komen, want een dergelijke kabel hebben ze ook in Cupertino nog nooit gezien. Het idee is dat je maar één kabel nodig hebt om al je devices op te laden. Een bijkomend nadeel is dat je de stekker niet meer willekeurig in de Lightning-poort kunt steken. Het werkt slechts op één manier, net zoals voorheen bij de 30-pins kabel van de oudere iPhones.

LMCable is een kabel met Lightning en micro-USB

De LMcable bestaat nog niet. Je moet 21 Australische dollars overmaken om er eentje via Kickstarter te bestellen. Drie kabels kosten AUD$ 43. Je kunt kiezen uit de kleuren bruin, wit, zwart of blauw. Vanaf half april liggen de kabels bij de Kickstarter-fans. Het is te hopen dat het gaat lukken. Het doel om AUD$ 5.000 in te zamelen is al ruimschoots gehaald: de bedenkers hebben al het tienvoudige binnen. Maar de aanvankelijk geplande ontwikkel- en productiekosten van AUD$ 5.000 lijken ons wat aan de lage kant om zo’n ingewikkeld product te kunnen realiseren.

De kabel werkt op een stroomsterkte van 2,4 Ampere en wordt geleverd met een riempje om netjes op te kunnen wikkelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 18:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.