Vernieling in Apple Store Dijon.

Man richt tienduizenden euro’s schade aan in Apple Store met jeu de boules-bal [video]

In de Franse plaats Dijon heeft een man in een Apple Store mogelijk voor tienduizenden euro's schade aangericht. Gewapend met een jeu de boules-bal liep hij de Apple Store binnen en vernielde zo iPhones, iPads en MacBooks.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Vernieling in Apple Store Dijon.
Als je niet tevreden bent over de service die je krijgt bij de Apple Store, kun je natuurlijk je beklag maken bij het winkelpersoneel. Een man in de Franse stad Dijon pakte het echter anders aan. Hij besloot, gewapend met een jeu de boules-bal, de Apple Store in te gaan en zo iPhones, iPads en MacBooks te vernielen. Naar schatting heeft de man tienduizenden euro’s aan schade aangericht.

Update 26 oktober: Inmiddels is de man veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf en een boete.

Apple Store vernield met jeu de boules-bal

De vernieling in de Apple Store in een winkelcentrum in de Franse plaats Dijon is op beeld vastgelegd en op YouTube gepost. In de video is te zien hoe de man met zonnebril de iPhones één voor één uit de docks haalt en vervolgens plat op tafel legt. Vervolgens ramt hij erop los met een jeu de boules-bal, waardoor de toestellen vernietigd worden. Het alarm van de winkel is allang afgegaan en de politie zou inmiddels ingeschakeld zijn. De man wordt door de beveiliging van het winkelcentrum de winkel uit gehaald, waarna hij een vluchtpoging doet. Uiteindelijk weet de beveiliging de man wel in te rekenen.


De man schijnt niet tevreden te zijn geweest met de garantie op Apple-producten. Tijdens zijn daad roept hij dat hij vindt dat Apple de klant niet respecteert en dat Apple zich niet houdt aan de twee jaar geldende Europese garantieperiode. Mogelijk had hij een probleem met een Apple-product dat niet meer binnen de garantieperiode viel. De man van rond de 30 is inmiddels gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau in Dijon, zo meldt Le Journal.

Via: iPhon.fr

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 oktober: De man is veroordeeld door de rechter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 17:14
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.