Flic 2 met HomeKit

Flic 2 gaat van start zonder HomeKit-support

Hub met slimme knop is nog niet zo slim
De slimme knop Flic 2 met bijbehorende hun komt binnenkort eindelijk beschikbaar. Eén langverwachte functie ontbreekt echter: er is geen HomeKit-ondersteuning.

De makers beloven dat het er nog wel aankomt. De eerste hubs met knoppen zijn nu onderweg naar de mensen die in mei via Kickstarter hebben geïnvesteerd. Flic wordt gemaakt door Shortcut Labs, dat eerder succesvol was met de originele Flic-knop. Met een dergelijke slimme, programmeerbare knop kun je allerlei acties in huis aansturen, bijvoorbeeld het gelijktijdig inschakelen van de lampen en muziek als je in een bepaalde stemming bent. Zo’n combinatie van instellingen wordt meestal scènes genoemd.

Flic 2 hub zonder HomeKit

Bij versie 2 beloofden de makers vanaf het begin dat HomeKit-ondersteuning de belangrijkste vernieuwing zou zijn. Maar dat komt later via een update in de Flic Hub LR, die voor “begin 2020” staat gepland.

Flic 2 knop, geen HomeKit

Eigenlijk zou de originele Flic-knop ook al HomeKit-support krijgen, zo beloofden de makers richting de media. In november 2017 werd er in ieder geval al aan gewerkt. Je zou denken dat het bedrijf al zeker van z’n zaak was, toen ze begin dit jaar de nieuwe knop aankondigden. Er was op dat moment al veel bekend over de certificeringseisen die Apple stelt voor HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.