Flic 2 met HomeKit

Flic 2 gaat van start zonder HomeKit-support

Hub met slimme knop is nog niet zo slim

De slimme knop Flic 2 met bijbehorende hun komt binnenkort eindelijk beschikbaar. Eén langverwachte functie ontbreekt echter: er is geen HomeKit-ondersteuning.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De makers beloven dat het er nog wel aankomt. De eerste hubs met knoppen zijn nu onderweg naar de mensen die in mei via Kickstarter hebben geïnvesteerd. Flic wordt gemaakt door Shortcut Labs, dat eerder succesvol was met de originele Flic-knop. Met een dergelijke slimme, programmeerbare knop kun je allerlei acties in huis aansturen, bijvoorbeeld het gelijktijdig inschakelen van de lampen en muziek als je in een bepaalde stemming bent. Zo’n combinatie van instellingen wordt meestal scènes genoemd.

Flic 2 hub zonder HomeKit

Bij versie 2 beloofden de makers vanaf het begin dat HomeKit-ondersteuning de belangrijkste vernieuwing zou zijn. Maar dat komt later via een update in de Flic Hub LR, die voor “begin 2020” staat gepland.

Flic 2 knop, geen HomeKit

Eigenlijk zou de originele Flic-knop ook al HomeKit-support krijgen, zo beloofden de makers richting de media. In november 2017 werd er in ieder geval al aan gewerkt. Je zou denken dat het bedrijf al zeker van z’n zaak was, toen ze begin dit jaar de nieuwe knop aankondigden. Er was op dat moment al veel bekend over de certificeringseisen die Apple stelt voor HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2019, 13:34
Bron Bron HomeKitHero
Categorie Accessoires
Onderwerp smart home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.