Zoeken naar Wi-Fi via Facebook.

Facebook-app laat je naar openbare Wi-Fi-netwerken zoeken

De Facebook-app op iPhone kan nu naar openbare Wi-Fi-netwerken zoeken. Via de instellingen van de app zet je dit aan, waarna je via een kaart kunt zien waar je met openbare Wi-Fi-netwerken kunt verbinden. Je kunt ook een pushbericht krijgen.

Zoeken naar Wi-Fi via Facebook.
Facebook is gestart met een nieuwe functie in de app voor iPhone. In de instellingen van de Facebook-app zit een nieuwe instelling waarmee je via de Facebook-app naar openbare Wi-Fi-netwerken kunt zoeken. Het is hiervoor wel nodig om de app constant je locatie bij te houden, zodat hij kan zien waar er zich openbare netwerken bevinden.

Facebook zoekt naar openbare Wi-Fi-netwerken

De optie om te zoeken naar netwerken zit verwerkt in de instellingen van de Facebook-app. Tik op de optie Wi-Fi zoeken en je kunt daar de functie zelf inschakelen. Op een kaart wordt vervolgens weergegeven waar er zich in de buurt netwerken bevinden die vrij te gebruiken zijn. Je kunt er hier ook voor kiezen om dagelijkse meldingen te ontvangen van openbare Wi-Fi-netwerken. Dit kan vooral van pas komen als je je in het buitenland bevindt en geen internetbundel beschikbaar hebt.

Facebook kan naar openbare Wi-Fi zoeken.

Een groot nadeel is echter wel dat het vereist is dat de app constant je locatie in de gaten blijft houden. Dit heeft mogelijk niet alleen gevolgen voor je privacy, maar ook voor je batterij van je iPhone. De Facebook-app stond er al om bekend een echte batterijvreter te zijn. Wil je dit dus niet, dan lijkt het verstandig om de Wi-Fi-optie in de Facebook-app uit te schakelen.

De database van openbare Wi-Fi-netwerken heeft Facebook waarschijnlijk verkregen vanuit bedrijven die aangegeven hebben of zij een openbare Wi-Fi-netwerk aanbieden. Hierdoor kan de app deze informatie doorspelen naar iOS-gebruikers. Als je eenmaal op het kaartje een netwerk geselecteerd hebt, kun je vanuit de app een routebeschrijving krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2016, 11:41
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.