iPhone 7 Plus abonnement kiezen en kopen

iPhone goed voor 91% van de winst uit wereldwijde smartphonemarkt

Apple heeft het afgelopen kwartaal een record gevestigd, blijkt uit cijfers van een onderzoeksbureau. Apple was met de iPhone namelijk verantwoordelijk voor meer dan 90% van de wereldwijde smartphone inkomsten. Chinese merken volgen op lange afstand.

iPhone 7 review door iCulture
Hoewel de verkoopcijfers qua aantallen wat teruglopen, heeft Apple qua winst nog niet veel te klagen. Uit cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics blijkt dat Apple in het derde kwartaal verantwoordelijk is voor maar liefst 91% van de wereldwijde smartphone-winst. Andere bedrijven volgen op lange afstand.

$8,5 miljard winst voor Apple uit iPhone-verkoop

Strategy Analytics onderzocht de cijfers van het derde kwartaal van 2016, wat loopt van juli tot en met september. In totaal is er wereldwijd voor $9,4 miljard aan winst uit de smartphonemarkt gegenereerd. Apple is daarbij verantwoordelijk voor $8,5 miljard, wat overeenkomt met 91% van het totaal. Apple staat dus bovenaan het rijtje, gevolgd door andere Chinese merken als Huawei, Vivo en OPPO, elk met een winst van $200 miljoen. Apple’s grote concurrent Samsung staat niet apart vermeld in de lijst, maar valt onder de noemer overig.

Inkomsten uit wereldwijde smartphonemarkt.

Dat Apple zo hoog in de lijst staat komt niet zozeer door het enorme hoge aantal verkopen, maar door het maximaliseren van de verkoopprijs en het minimaliseren van de productiekosten. Hierdoor is de winst een stuk hoger dan bij andere merken, die hun toestellen vooral voor een veel lagere prijs verkopen en daardoor minder winst genereren.

Volgens Apple’s eigen cijfers werden er in het derde kwartaal van 2016 nog 45,5 miljoen iPhones verkocht, een stijging ten opzichte van het kwartaal ervoor. Toch liggen de cijfers nog steeds wel een stuk lager dan in voorgaande jaren, maar wat betreft de daadwerkelijke doet het Apple het nog steeds niet verkeerd, zeker niet als je het vergelijkt met andere merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2016, 12:05
Categorie Apple
Onderwerpen verkoopcijfers, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.