Tim Cook met strakke blik

Tim Cook prijst augmented reality, maar heeft liever echt contact

Volgens Tim Cook is augmented reality fantastisch, maar het mag menselijk contact niet in de weg staan. Vandaar dat hij minder gelooft in virtual reality.

Augmented reality of virtual reality? Als het aan Apple CEO Tim Cook ligt is er een duidelijke winnaar: hij kiest voor AR. De afgelopen maanden heeft Cook meermaals gesproken over augmented reality en in een nieuw interview geeft hij aan hoe Apple er tegenaan kijkt.

Tim Cook met strakke blik

Augmented reality is aanvullend

Volgens Cook moet augmented reality menselijke contacten stimuleren, niet vervangen.

Augmented reality heeft wat tijd nodig om het goed te krijgen, maar ik denk dat het diepgaand is. We zouden een productiever gesprek kunnen hebben, als we allebei een AR-ervaring zouden hebben, niet? Dus ik denk dat het beter is als ze geïntegreerd zijn, zonder dat ze een barrière zijn om met elkaar te praten. Je wilt dat de technologie het verbetert, niet dat het een drempel is.

Volgens Cook is er geen alternatief voor menselijke interactie. Vandaar dat Apple liever augmented reality onderzoek in plaats van virtual reality. Cook vindt in het interview wel dat er “enkele interessante toepassingen” voor VR zijn, maar hij denkt dat het minder breed toepasbaar is dan AR.

AR in bestaande producten
De afgelopen maanden heeft Cook meermaals dergelijke opmerkingen gemaakt. Zo zei hij in juli nog dat Apple voor langere tijd in AR investeert. Hij verwacht dat het groot kan worden en noemt het een kerntechnologie voor de toekomst. Ook afgelopen september nog benadrukte Cook dat augmented reality groter dan VR zal worden, omdat mensen nog aandacht voor elkaar hebben. Je sluit je niet af, als je een AR-ervaring hebt.

AirPods

Apple zou achter gesloten deuren een onderzoeksteam hebben, dat werkt aan toepassingen voor AR en VR. Ook zouden er aan prototype headsets zijn gebouwd, maar het is de vraag of we die zullen zien. De nadruk lijkt meer te liggen op het overnemen van kleine AR-bedrijfjes zoals Metaio, Faceshift en Flyby Media, waarvan de technologie gebruikt kan worden in bestaande producten zoals de iPhone 7 Plus met dubbele lens, de Apple Watch en AirPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2016, 8:28
Categorie Apple
Onderwerpen augmented reality, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.