Moves-app

Facebook sluit drie apps, waaronder Moves stappenteller

Facebook gaat stoppen met drie mobiele apps: Moves, Hello en Tbh. Twee waren het resultaat van een overname, terwijl Hello in eigen huis was ontwikkeld.

Moves stopt

Van de drie apps die nu gaan verdwijnen is Moves wellicht het bekendst. Deze stappenteller- en fitnesstracker-app kwam in april 2014 in handen van Facebook, net op het moment dat Apple bezig was met de ontwikkeling van de eerste Apple Watch. Moves hield bij hoeveel stappen je op een dag zette, op welke plekken je kwam en hoe je van A naar B bewoog. Met automatische tracking kon Moves bepalen of je je lopend, fietsend of in een voertuig had verplaatst.


De overname door Facebook leverde veel kritiek op: mensen die 24 uur per dag hun locatiedata hadden toevertrouwd aan een sympathieke startup ontdekten dat ze opeens dataleverancier van Facebook waren geworden. Vlak na de overname werd bekend dat Moves actief data zou gaan delen met Facebook, ondanks eerdere beloften. De app zal op 31 juli definitief stoppen.

thinkapps_moves

Tbh binnen een jaar opgedoekt

Tbh is ook het resultaat van een overname. Het was een app waarmee high school-studenten in de VS anoniem complimenten naar elkaar konden sturen. Bijzonder was de positieve insteek van de app, terwijl soortgelijke anonieme apps vaak verzandden in roddel of anoniem pesten. Tbh is de grootste flater van de drie, want de app werd slechts 11 maanden geleden opgericht en in oktober overgenomen door Facebook. Een halfjaar later wordt Tbh alweer opgedoekt wegens te weinig gebruikers.

Tbc-app stopt

Hello: de app die niemand gebruikte

Dat geldt ook voor Hello, de enige app die Facebook in eigen huis heeft ontwikkeld. Grote kans dat je deze app nog nooit gebruikt hebt, want het was alleen te gebruiken op Android. Hello ging in 2015 van start voor Android-gebruikers in de VS, Brazilië en Nigeria. Het combineerde contactinformatie van Facebook met het adresboek op je telefoon. Bij Hello zal over een paar weken het licht uitgaan.

Facebook legt in een blogpost uit waarom de apps moeten stoppen. Het bedrijf bekijkt regelmatig hoe apps presteren en welke het meest worden gebruikt. Moves, Tbh en Hello bleken te weinig publiek te trekken. Facebook belooft dat alle gebruikersdata van de respectievelijke apps binnen 90 dagen zullen worden gewist.

Zoek je een andere stappenteller-app dan hebben we een paar goede alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2018, 7:35
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, moves
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.