Facebook Pay interface

Facebook Pay gestart in de VS: betalen in Instagram, WhatsApp en meer

Zou jij je geldzaken via Facebook willen regelen? Zo ja, dan heeft het bedrijf nu de nieuwe betaalmethode Facebook Pay voor je. Het komt op kleine schaal beschikbaar in de VS, maar moet uiteindelijk in Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram gaan werken voor allerlei financiële transacties.

Facebook Pay lijkt op Apple Pay Cash

De nieuwe betaalmethode van Facebook heeft niets te maken met de plannen om een cryptomunt uit te brengen. Wel zal het uiteindelijk in bijna app en dienst van Facebook werken, waaronder Messenger, WhatsApp en Instagram. Aanvankelijk zal het alleen in de Facebook- en Messenger-app in de Verenigde Staten werken. Je kunt dan bijvoorbeeld Facebook Pay gebruiken om donaties te doen aan goede doelen, om tickets voor concerten en andere evenementen te kopen en om in-app aankopen te doen in een game. Je kunt het ook gebruiken om aankopen te doen op Facebook Pagina’s en bij bedrijven die actief zijn in de Facebook Marketplace.


Het plan is om Facebook Pay naar meer landen te brengen en naar meer apps. Mogelijk gaat het ook werken in apps van derden. Bij Apple Pay is dat wel het geval. Een groot verschil met Apple Pay is dat Facebook’s betaaldienst niet in fysieke winkels werkt, via de NFC-chip in de iPhone en Apple Watch.

Facebook Pay app

Facebook zegt dat de betaaldienst beveiligd is met een pincode en dat het ook werkt met biometrische methoden zoals Face ID en Touch ID. Je bankgegevens en de gegevens van pasjes zijn volgens Facebook goed versleuteld opgeslagen. Ook zegt het bedrijf anti-fraudemaatregelen te hebben genomen om ongeoorloofd gedrag snel te detecteren. Je krijgt ook een notificatie als iemand met jouw account probeert te betalen.

FaceBook Pay donatie

Facebook Pay werkt met debit- en creditcards en met PayPal. Voor het afhandelingen van de betalingen werkt het bedrijf samen met PayPal en Stripe. Daarmee wordt Facebook dus geen bank, maar laat het regelen door partners. Hoe het zit met de privacy van Facebook Pay kun je hier lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.