Facebook Moments

Facebook Moments-app stopt in februari

Facebook gaat volgende maand stoppen met de Moments-app. De app was bedoeld om foto's te delen en scande daarbij gezichten - maar niet in Nederland.

De Moments-app dateert uit begin 2015 en verscheen in mei 2015 ook in Nederland, maar zonder de gezichtsherkenning. De app was bedoeld als een manier om foto’s te delen van jezelf en je vrienden buiten Facebook om. Gezichtsherkenning zorgde ervoor dat mensen herkend werden, zodat je de foto’s makkelijker naar je vrienden kon doorsturen. Erg veel muziek zat er niet meer in de app, want Facebook stopte met de verdere ontwikkeling.

Facebook Moments-app stopt

Volgens Facebook gebruikten nog maar weinig mensen de app en dat is ook de reden waarom ze er nu mee stoppen. Moments stuurde de foto’s ook niet goed door naar Facebook, waardoor ze wat bleven hangen in de app. Wel gebruikte Facebook de data om uit te zoeken wie je vrienden zijn en wanneer ze jarig zijn. Voor veel mensen was het makkelijker om de foto’s gewoon met Facebook te delen. Facebook gaat de technologie nu waarschijnlijk in de normale app gebruiken.

moments-facebook-app

Facebook heeft een tool gemaakt waarmee je je foto’s uit Moments kunt halen. Hiervoor kun je de foto’s overzetten naar een album bij Facebook, of ze downloaden op je toestel. Je hebt tot mei 2019 de tijd. De Moments-app zelf stopt op 25 februari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2019, 21:26
Categorie Apps
Onderwerp facebook
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.