Facebook Moments nu ook in Nederland en België, maar zonder gezichtsherkenning

Facebook Moments is zojuist beschikbaar gekomen in Nederland, België en andere Europese landen. Een kenmerkende functie is echter afwezig in deze versie, want de gezichtsherkenning is om privacy-redenen uit de app gehaald.

moments-app-facebook
Facebook Moments (link) is nu ook beschikbaar in Nederland, België en andere Europese landen, maar moet het wel doen zonder een kenmerkende functie. De software voor gezichtsherkenning is vanwege privacy niet beschikbaar in de internationale versie van Facebook Moments, waardoor de app een stuk minder accuraat wordt dan de eerdere versie die in Amerika verscheen.

Facebook Moments zonder gezichtsherkenning

Het is niet gek dat de internationale versie Facebook Moments zo lang op zich liet wachten. Al vorig jaar juni schreven we dat Facebook Moments niet in Europa zou verschijnen vanwege de bezorgdheid over privacy. Met Facebook Moments kun je namelijk zien op welke foto’s jij allemaal staat afgebeeld, ook op de foto’s die op het toestel van je vrienden staan. Dankzij gezichtsherkenning ziet de app op welke foto’s jij staat, maar deze functie is nu dus uit de app verwijderd.

moments-facebook-app

In plaats van de automatische gezichtsherkenning, moet je in Facebook Moments nu zelf aangeven wie er allemaal op de foto staan. Wel zet de app foto’s bij elkaar met daarop mensen die hetzelfde gezicht lijken te hebben. Dit wordt gedaan op basis van enkele gezichtskenmerken, zoals de afstand tussen de ogen en oren, nadat Moments de gezichten geanalyseerd heeft. Verder werkt de app hetzelfde als de internationale versie. Dankzij Facebook Moments moet het een stuk eenvoudiger worden om foto’s met vrienden uit te wisselen van een bepaalde gebeurtenis, zoals een feestje.

Bekijk ook

Facebook Moments komt niet naar Europa vanwege gezichtsherkenning

De Facebook Moments zal voorlopig niet in Europa verschijnen, vanwege gezichtsherkenning die erin zit. Het mag niet van instanties.

Facebook Moments staat verder helemaal los van Facebook zelf. Wel is het noodzakelijk om in te loggen met een Facebook-profiel, voordat je de app kunt gebruiken. De foto’s worden niet automatisch op je Facebook-profiel gezet, maar je kunt wel zelf kiezen om ze te delen via Facebook, Messenger of Instagram. De app is dus vooral handig op de momenten dat er veel foto’s gemaakt worden met verschillende toestellen, maar die allemaal om hetzelfde evenement gaan.

Bekijk ook

Nieuwe Facebook Moments-app laat je foto's delen buiten Facebook om

De Facebook Moments-app is bedoeld om foto's rechtstreeks te delen met vrienden. Gezichtsherkenning zorgt ervoor dat jij en Facebook weten wie op de foto staat.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 mei 2016 om 18:25
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.