moments-facebook-app

Nieuwe Facebook Moments-app laat je foto’s delen buiten Facebook om

De Facebook Moments-app is bedoeld om foto's rechtstreeks te delen met vrienden. Gezichtsherkenning zorgt ervoor dat jij en Facebook weten wie op de foto staat.

Facebook heeft een nieuwe app uitgebracht, waarmee je foto’s kunt delen met vrienden. Omdat Facebook jou en je vrienden graag persoonlijk kent, zit er gezichtsherkenning in. Maar verder is het helemaal niet zo creepy: het delen van foto’s gebeurt buiten Facebook om.

moments-facebook-app

Facebook Moments: iedereen kan meedoen

De nieuwe Moments-app is nog niet verkrijgbaar in de Nederlandse App Store, maar wel in de Amerikaanse. Je kunt met de app gedeelde fotoalbums maken, ongeacht of ze iPhone of Android gebruiken. Alle foto’s worden gratis online bewaard.

Het idee is een beetje te vergelijken met Apple’s gedeelde iCloud-fotoalbums. Je kunt bijvoorbeeld vakantiefoto’s met een groep vrienden of met familie delen. Iedereen kan foto’s toevoegen aan het album. Het is dus geen oplossing als je een back-up van alle foto’s op je iPhone wilt maken, want daarvoor zijn iCloud, Google Foto’s of Dropbox wat meer geschikt.

Moments herkent je vrienden

Gezichtsherkenning zorgt ervoor dat automatisch duidelijk is wie er op de foto staat. Een Facebook-account is uiteraard verplicht. De app scant alle foto’s die je hebt gemaakt, probeert gezichten te herkennen en biedt daarna aan om ze privé te delen met de betreffende vrienden. Het probleem dat Facebook ermee wil oplossen, is dat je niet alle foto’s hebt die tijdens een feestje of vakantie zijn gemaakt. Vooral de foto’s waar je zelf op staat, staan vaak op de smartphone van iemand anders. Samen een album maken is dan de oplossing.

Moments is net als Paper afkomstig uit Facebook Creative Labs, het bedrijfsonderdeel waar allerlei nieuwe initiatieven worden ontwikkeld. Er zijn al 8 van dergelijke apps verschenen, maar ze zijn nog niet echt blijven hangen bij gebruikers. Slingshot en Rooms zijn apps die je waarschijnlijk nooit meer gebruikt.

Downloaden Facebook Moments: voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2015, 22:01
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.