Facebook Messenger-camera

Facebook Messenger voegt Snapchat-achtige gezichtsmaskers en maffe filters toe

Facebook Messenger heeft een nieuwe camerafunctie met maffe foto- en videofilters, gezichtsmaskers en meer.

Facebook heeft goed gekeken naar de videofilters van Snapchat en ze daarna toegevoegd aan de Facebook Messenger-app. Maak je gesprekspartners helemaal gek met gezichtsmaskers, stickers en maffe fotofilters.

Facebook Messenger-camera

In Facebook Messenger was al een camerafunctie aanwezig, maar die was redelijk saai in vergelijking met de nieuwe filters en effecten. De update van de app komt later vandaag beschikbaar en maakt deel uit van Facebook’s plannen om mensen meer foto’s en video’s te laten delen.

Een maand geleden kondigde CEO Mark Zuckerberg aan dat het tijdperk van alleen tekstberichtjes wel voorbij is. Daarom gaat Facebook meer nadruk leggen op plaatjes en andere visuele functies. Niet alleen bij Facebook zelf, maar ook bij dochterbedrijven Instagram en WhatsApp. Zo is het voor Amerikanen nu mogelijk om live video’s te streamen vanuit Instagram.

Dat Facebook zich daarbij steeds laat inspireren door Snapchat is wel te begrijpen: het is de grootste concurrent als het om jonge gebruikers gaat en bovendien heeft Snapchat steeds iets nieuws te bieden. Alles wat bruikbaar is, maakt Facebook na. Zo ging het ook met de gezichtsmaskers die Facebook nu invoert in de app. Bij Snapchat was het veel eerder al mogelijk om jezelf te veranderen in een hond of in een regenboogkotsend wezen.

Facebook Messenger videofilters

De keuze is enorm bij Facebook’s Camera en vanaf 21 december komen daar ook nog kerstthema’s bij. Volgens Facebook-manager David Marcus moest Facebook een art-team samenstellen om activiteiten en emoties om te zetten naar plaatjes. Niet alleen in het Engels, maar ook in andere talen. Een derde van de afbeeldingen is gericht op een bepaalde regio of bevolkingsgroep. Daarbij is erop gelet dat uitingen niet racistisch kunnen worden opgevat, zoals Snapchat eerder overkwam bij de introductie van een geel gezichtsfilter. Ook werkte het team samen met de mensen van MSQRD, de app die Facebook eerder overnam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2016, 17:20
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.