Facebook Messenger design

Met Facebook Messenger kun je nu op specifieke berichten reageren

Facebook Messenger biedt vanaf nu de mogelijkheid om op specifieke berichten te reageren, zodat er een zogenaamde thread ('draadje') ontstaat. Vooral in groepsgesprekken kan dat handig zijn.

Reageren op specifiek Messenger-bericht

Net als in WhatsApp kun je nu op specifieke berichten reageren door ze te citeren. De update wordt vandaag uitgerold naar de gebruikers. Zo kan er geen misverstand meer ontstaan op welk bericht je iets terug wilde zeggen. Het was al langer mogelijk om op een specifiek bericht te reageren met een reactie-emoji door je vinger er even op gedrukt te houden. Daar is nu een nieuwe mogelijkheid bijgekomen om te reageren. Het oorspronkelijke bericht wordt dan gekoppeld aan jouw reactie. Ze verschijnen dan in de tijdlijn, met de rest van de chat.

Je kunt reageren met tekst, een gif, video, foto of emoji. Wellicht is dit een van de stappen van Facebook om de chatdiensten met elkaar te koppelen, door functies zoveel mogelijk gelijk te trekken. Uiteindelijk moet het dan mogelijk worden om discussies van WhatApp, Instagram en Messenger op één plek te bekijken.

Facebook Messenger threads

Eerder dit jaar kreeg Messenger al een kleine design-update waardoor de app wat overzichtelijker werd. Wat er nog aan zit te komen is een donkere modus voor Messenger, waar momenteel mee wordt getest. Je kunt dit activeren door een maan-icoontje naar een vriend(in) te sturen in Messenger. In onderstaand artikel leggen we het uit.

Zie je de nieuwe functie nog niet, dan moet je even geduld hebben, want het wordt geleidelijk beschikbaar gesteld aan iedereen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2019, 20:10
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.