Facebook Messenger donkere modus

Zo kun je de verborgen donkere modus van Facebook Messenger inschakelen

Facebook Messenger bevat een donkere modus, die je nu alvast kunt proberen. Je moet daar wel een speciaal trucje voor gebruiken en in dit artikel laten we zien hoe dit werkt zodat ook jij de donkere kant van Facebook Messenger kunt ontdekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Messenger dark mode inschakelen

Officieel heeft de Facebook Messenger nog geen donkere modus. Via onderstaande stappen kun je het echter al wel activeren. Zo’n donkere modus is wel zo prettig als je laat op de avond nog met iemand wilt chatten. De donkere modus van Facebook Messenger werd ontdekt door een gebruiker op Reddit.

Zo kun je de donkere modus inschakelen:

  1. Open de Facebook Messenger-app op je iPhone.
  2. Begin met iemand te chatten.
  3. Stuur het halve maan-icoon (πŸŒ™) naar deze persoon of naar jezelf.
  4. Druk op het maantje en je ziet bovenin een melding verschijnen dat je de donkere modus hebt gevonden.
  5. Tik op de knop om de instellingen te openen.
  6. Zet de schakelaar bij donkere modus aan.

Vanaf nu worden al je chats in het donker weergeven.

Facebook Messenger Dark Mode

Lukt het niet om de donkere modus te activeren? Sluit dan eerst Facebook Messenger geforceerd af en probeer het nogmaals. Je kunt eventueel je iPhone herstarten.

Facebook kondigde eind 2018 al aan dat er een donkere modus aan zat te komen. Die kwam echter niet niet meteen beschikbaar, maar werd uitgesteld. Wanneer de dark mode officieel in de app te vinden is, is nog een kwestie van afwachten. De makers hebben gekozen voor een echt zwarte interface en niet donkergrijs. Het ziet er het mooist uit op iPhones met OLED-scherm zoals de iPhone XS.

Facebook Messenger donkere modus

Volgens geruchten krijgt iOS 13 een systeembrede donkere modus. macOS Mojave kreeg dat vorig jaar al en wellicht krijgen we op WWDC 2019 eindelijk te horen of Apple het ook voor iPhone en iPad gaat invoeren.

Tipgevers Andy en Jeroen, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2019, 7:37
Categorie Apps
Onderwerpen dark mode, facebook messenger

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.