Facebook begint met uitrol Facebook Live: zo werkt het

Facebook is begonnen met het uitrollen van Facebook Live, de mogelijkheid om zelf vanaf je Facebook-account te livestreamen. In dit artikel lees je hoe je de functie kunt gebruiken.

Facebook Live op een iPhone
Je kon mensen al real-time mee laten genieten van alle spannende gebeurtenissen uit je leven, maar nu kan je dat ook eenvoudig doen via Facebook. Facebook is namelijk begonnen met de verdere uitrol van Facebook Live, de nieuwe functie om te livestreamen met je Facebook-account.

Livestreamen via Facebook

Je kunt nu een livestream starten via de Facebook-app voor iOS.De Facebook Live-functie is al een lange tijd voor een beperkt aantal Facebook-accounts beschikbaar. In het begin konden alleen bepaalde artiesten gebruikmaken van deze functie, zodat zij interessante gebeurtenissen met hun fans kunnen delen. Later werd bekend dat deze functie ook voor gewone gebruikers beschikbaar gemaakt zou worden. In december maakte Facebook zelf bekend dat de functie er bijna aan zit te komen, maar dat er eerst nog wat getest moest worden. Nu is het moment aangebroken dat ook jij kan gaan livestreamen via je Facebookprofiel.

Bekijk ook

Facebook concurreert met Periscope en Meerkat: livestreamen vanuit de app

Facebook Live wordt een concurrent voor Meerkat en Periscope. Met de Facebook-app kun je binnenkort livestreamen naar vrienden.

Livestreamen via een app is natuurlijk niet nieuw. Zo verscheen vorig voorjaar de app Meerkat, terwijl vlak daarna ook Twitter een livestream-app lanceerde in de vorm van Periscope. Benieuwd naar de verschillen tussen deze twee apps? Daarover lees je alles in onderstaand artikel.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Meerkat versus Periscope

Twitter opent de aanval op Meerkat met zijn eigen app Periscope. Met beide apps kun je live videostreams delen met vrienden, maar hoe verschillen de twee van elkaar? iCulture vergelijkt de twee met elkaar.

Zo gebruik je Facebook Live

Het opzetten van een livestream in de Facebook-app is kinderspel. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Open de Facebook-app en tik op Waar denk je aan?.
  2. Je ziet nu vijf verschillende opties. Tik op Live Video.
  3. Je kunt een optionele beschrijving toevoegen aan je livestream.
  4. Tik op Uitzending starten om van start te gaan.

Facebook Live opstarten via de Facebook-app. Facebook-livestream-naam

Elke Facebook Live-uitzending kan maximaal dertig minuten duren. Zodra je een uitzending beëindigt, wordt deze automatisch als video op je profiel bewaard. Gebruikers kunnen tijdens het livestreamen reacties achterlaten.

Bekijk ook

Facebook op iPhone en iPad gebruiken: het complete overzicht

Gebruik Facebook op iPhone en iPad om foto's te delen, berichten uit te wisselen en op de marktplaats te handelen. Je leest hier alles over de voor- en nadelen van de app, andere Facebook-apps alles wat je verder moet weten om Facebook op de iPhone en iPad te gebruiken.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.