WhatsApp met alle 3D Touch-opties.

WhatsApp heeft twee nieuwe 3D Touch-opties op het appicoon

WhatsApp heeft twee nieuwe opties voor 3D Touch gekregen. Naast het starten van een nieuwe chat of zoeken naar een contact, kun je nu ook berichten met een ster bekijken of snel een foto of video opzoeken.

WhatsApp met alle 3D Touch-opties.
Er komen steeds meer nieuwe functies van de laatste WhatsApp-update naar boven drijven. Naast het versimpelen van het delen van foto’s en de mogelijkheid om PDF-bestanden met je contacten uit te wisselen, heeft de populaire chatapp ook twee nieuwe opties voor 3D Touch gekregen. Via deze opties kun je snel zoeken naar specifieke berichten.

Foto maken en zoeken naar gemarkeerde berichten met 3D Touch

WhatsApp introduceerde in oktober voor het eerst 3D Touch op het appicoon. Met die opties kon je zoeken of snel een nieuwe chat starten. Nu zo’n vijf maanden later zijn daar twee nieuwe opties bijgekomen. Het gaat om Berichten met ster en Maak foto of video. Door deze twee nieuwe toevoegingen kunnen er in de toekomst geen nieuwe opties meer bijkomen, omdat de huidige limiet van vier opties bereikt is. WhatsApp heeft er dus niet voor gekozen om recente contacten via deze snelkoppelingen weer te geven, wat de Berichten-app en Telegram wel doen.

WhastApp met nieuwe 3D Touch-actie voor Berichten met ster en het maken van een foto en video.

De update van WhatsApp zorgde echter ook voor een hoop problemen. Zo klaagden meerdere iCulture-lezers dat de opslagruimte van hun toestel in een sneltreinvaart vol kwam te zitten, met WhatsApp als boosdoener. Ook blijft bij sommige mensen bij het optimalisatieproces de app hangen bij 100% en zijn er nog enkele andere vervelende bugs. WhatsApp is bezig met een bugfix-update, maar een tijdelijke oplossing lijkt het verwijderen van WhatsApp te zijn. Deze kun je vervolgens weer opnieuw downloaden en een iCloud-reservekopie terugplaatsen om je chats te herstellen.

Met dank aan Fikri Zarrad voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2016, 11:31
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.