Verschillende schermformaten van de iPhone-familie.

‘Verbergen van standaardapps in iOS straks echt mogelijk’

Gaat Apple de mogelijkheid om standaard apps te verbergen dan eindelijk invoeren? Een code in de nieuwste versie van iTunes suggereert deze nieuwe functie, waardoor je ongebruikte apps van je beginscherm kunt verwijderen.

Apple iPhone-familie
Het is een wens van veel iOS-gebruikers om standaardapps te verbergen. Volgens nieuw ontdekte broncode in de laatste versie van iTunes moet dit binnenkort echt mogelijk zijn. Hierdoor zijn gebruikers binnenkort waarschijnlijk verlost van mapjes met ongebruikte apps.

‘Sommige apps te verbergen in iOS’

In de code van iTunes wordt melding gemaakt van de termen “isFirstParty” en “isFirstPartyHideableApp”. Deze termen suggereren dat het met een toekomstige versie van iOS mogelijk moet worden om in ieder geval sommige apps te verbergen, zodat deze geen onnodige ruimte op je beginscherm innemen. De apps lijken niet te worden verwijderd van je toestel, maar worden slechts verborgen. Een soortgelijke methode wordt nu ook al gebruikt voor de iCloud Drive-app, die je via de instellingen kunt verbergen of juist kunt laten verschijnen.

iTunes-code wijst op de mogelijkheid om standaard apps te verbergen.

Apps verbergen in iOS kan al

De afgelopen tijd zijn er al meerdere hints verschenen dat Apple het verbergen van apps mogelijk gaat maken. Zo sprak Tim Cook zich in september uit over deze mogelijkheid. Hij gaf toe dat er mensen zijn die standaardapps graag willen verbergen, waardoor hij te kennen gaf dat Apple naar de mogelijkheid kijkt. Bovendien kun je op een ietwat omslachtige wijze in iOS 9.3 al enkele apps verbergen. Je maakt hierbij gebruik van Apple Configurator 2.2. Dit is voornamelijk bedoeld voor bedrijven en scholen, die grote hoeveelheden toestellen moeten beheren.

Het is niet bekend op welke termijn Apple deze functie toe zou willen voegen. De meest logische optie is iOS 10, de nieuwste versie van iOS die Apple in juni zal presenteren tijdens de WWDC. Apple zou er ook nog voor kunnen kiezen om de functie toe te passen in een mogelijke iOS 9.4-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2016, 17:18
Categorieën Apple, Apps, iOS
Onderwerp ios

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.