Chrome-logo

Google Chrome op de Mac ondersteunt nu standaard notificaties van OS X

Google Chrome heeft op de Mac nu ondersteuning voor de standaard notificaties, maar de functie is nog wel in ontwikkeling. Je kunt de functie zelf eenvoudig aan- en uitzetten.

chrome_logoGoogle Chrome voor de Mac heeft een handige nieuwe functie gekregen, waardoor de alternatieve browser weer een beetje veelzijdiger geworden is. De internetbrowser van Google ondersteunt nu namelijk de standaard notificaties van OS X, waardoor de pushberichten van Google Chrome nu ook in je Berichtencentrum verschijnen.

Google Chrome notificaties nog in ontwikkeling

Hoewel het nu mogelijk is met Google Chrome gebruik te maken van de standaard OS X-notificaties, is de functie nog wel in ontwikkeling. Hij is dan ook niet zomaar eenvoudig met een schakelaar in te stellen, maar de optie zit verborgen achter een aparte instelling met allerlei functies die momenteel nog in ontwikkeling zijn. Mocht je besluiten om de functie aan te zetten, dan moet je dus rekening houden met eventuele bugs of andere oneffenheden.

Een standaard pushbericht van Google Chrome op de Mac.

Je kunt de functie via onderstaande stappen inschakelen:

  1. Open Google Chrome.
  2. Ga naar de volgende pagina: chrome://flags/#enable-native-notifications
  3. Je komt nu bij de juiste instelling terecht. Klik hier op Inschakelen.
  4. Start de browser opnieuw op via de blauwe knop die onderaan het scherm verschijnt.

Pushberichten worden nu via het standaard Mac-systeem verstuurd en de notificaties die voorheen binnen Google Chrome gebruikt werden, vervallen. Wil je de functie weer uithebben, dan volg je simpelweg dezelfde stappen als hierboven beschreven.

Er is vandaag echter ook ander nieuws op het gebied van internetbrowsers, want de nieuwe browser Vivaldi is sinds vandaag beschikbaar voor de Mac. Deze is gebaseerd op Chromium, dat ook de basis vormt voor Google Chrome. Vivaldi heeft momenteel ook een eigen notificatiesysteem en maakt dus geen gebruik van de standaard meldingen van OS X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2016, 13:15
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen chrome, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.