Facebook-reactions

‘Facebook werkt aan Apple TV-app voor bekijken van video’s’

Facebook werkt volgens bronnen aan een app voor de Apple TV. Via de app zou je allerlei videocontent kunnen bekijken, waaronder originele tv-shows en sportuitzendingen.

Facebook zou volgens bronnen van The Wall Street Journal werken aan een app voor settopboxen zoals de Apple TV. In de app zou allerlei videocontent centraal staan, maar moet voor Facebook ook een nieuwe inkomstenbron zijn dankzij videoreclames. Facebook zou ook met allerlei mediabedrijven in gesprek zijn om kwaliteitstelevisie via de app aan te bieden.

Facebook-reactions

Apple TV-app van Facebook

Video’s worden steeds belangrijker voor Facebook, maar ook voor dochterbedrijf Instagram. Bij beide diensten is het nu mogelijk om te livestreamen en mogelijk zou dit ook te bekijken zijn via de nieuwe televisie-app. De app zou echter ook een plek zijn voor allerlei zogenaamde premiumcontent. Hierbij moet je denken aan tv-achtige content tot een maximum van tien minuten, zo zeggen de bronnen. Het zou dan gaan om gescripte tv-shows, maar ook sport en entertainment dat speciaal gemaakt wordt voor Facebook. De video’s zouden onderbroken worden door reclames van ongeveer dertig seconden, wat moet zorgen voor nieuwe inkomsten voor Facebook.

De focus op video bij Facebook is de laatste maanden ook duidelijk zichtbaar. Behalve de livestreamfunctie, kun je sinds oktober ook video’s vanuit de Facebook-app eenvoudig via AirPlay afspelen op de Apple TV. Ook zijn ze bezig met het testen van Facebook Stories, een vergelijkbare functie met Snapchat Stories waarin je je verhaal kwijt kan met foto’s en video’s.

Facebook is niet het enige sociale netwerk dat de focus legt op video. Twitter heeft bijvoorbeeld ook een app voor de Apple TV uitgebracht. Via deze app kijk je live naar sportwedstrijden, maar ook allerlei video’s van Bloomberg News. Ook belangrijke nieuwsgebeurtenissen zijn zo live te bekijken, zoals recentelijk de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2017, 10:04
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.