360-graden foto's uploaden op Facebook.

Nieuwe functies op Facebook: 360-graden foto’s en reageren met een video

Facebook heeft twee nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de iOS-app en de desktop. Je kunt nu 360-graden foto's uploaden en bekijken door je telefoon te draaien, terwijl je ook kunt reageren door een eigen video te uploaden.

360-graden foto's uploaden op Facebook.
Facebook is nu officieel begonnen met de uitrol van twee nieuwe functies: reageren op posts met video’s en het uploaden en bekijken van 360-graden foto’s. Door een video te uploaden in een reactie, hoef je bijvoorbeeld niet meer te linken naar een externe video, terwijl je met 360-graden foto’s meer kunt laten zien.

360-graden foto’s op Facebook

Het uploaden van een 360-graden foto op Facebook gaat op dezelfde manier als een gewone foto. Het resultaat is echter anders: zodra je een 360-graden foto in je tijdlijn tegen komt, kun je zelf rondkijken in de foto. In de mobiele apps doe je dit door je toestel rond te bewegen, terwijl je dit op de desktop met je muis kunt doen. Aangezien bijna iedereen met een iPhone en iPad panorama-foto’s kan maken, zal de functie voor veel mensen van pas komen. De foto’s zijn te herkennen aan een 360-graden icoontje. Eerder werd door Facebook al de mogelijkheid toegevoegd om 360-graden video’s te uploaden, maar die zijn voor de doorsnee gebruiker vrij lastig te maken.

Reageren met een video op Facebook

De andere nieuwe functie is de mogelijkheid om bij een reactie niet alleen een foto te uploaden, maar ook een direct een video te plaatsen. De functie werd eerder al uitgebreid getest en komt nu beschikbaar voor alle Facebook-gebruikers. Je kunt een video uploaden bij posts van mensen, pagina’s, evenementen en groepen. Het werkt zowel op de desktop als in de mobiele apps, maar het kan zijn dat de functie bij jou nog niet beschikbaar is.

Facebook laat je nu reageren met een video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerp facebook
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.