MacBook Pro concept OLED-balk op tafel

MacBook Pro met OLED-balk: nieuw concept met aanpasbare functies

Hoe gaat een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien? In nieuwe uitgebreide conceptafbeeldingen worden verschillende functies toegekend aan de aanpasbare balk bovenaan het MacBook Pro-toetsenbord. Denk aan muziekbediening en functies uit de menubalk.

MacBook Pro concept OLED-balk op tafel
Nu Apple met een MacBook Pro met OLED-balk lijkt te gaan komen, gaan conceptmakers al flink aan de slag met het uitvoeren van dit idee. Nadat we afgelopen week al een simpel concept voorbij zagen komen, is het nu de beurt aan de designer Martin Hajek die aan de slag gegaan is met dit nieuwe concept. Hierin is te zien hoe enkele standaardfuncties verplaatst zijn naar de nieuwe OLED-balk, zoals Wi-Fi, geluid en de bediening van een app als Spotify.

OLED-balk in MacBook Pro voor allerlei functies

De geruchten dat Apple de nieuwe MacBook Pro gaat voorzien van een OLED-balk worden steeds hardnekkiger, maar wat Apple er precies mee van plan is zullen we pas later horen. Apple kondigt de nieuwe MacBook Pro ergens de komende maanden aan, maar dat weerhoudt anderen er dus niet van om zelf aan de slag te gaan met dit idee. Zo zie je in onderstaande afbeelding hoe een app als Spotify geïntegreerd kan worden. Een van de voordelen van een OLED-balk is dat deze verschillende functies kan hebben, afhankelijk van de app die gebruikt wordt.

MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

In een andere afbeelding is te zien hoe Siri geïntegreerd kan worden, iets wat we eerder ook al zagen in een animatie. In deze nieuwe afbeelding neemt Siri een groot deel van de OLED-balk in gebruik, terwijl aan de rechterkant enkele basisfuncties uit de menubalk geplaatst zijn, zoals Wi-Fi, Berichtencentrum, batterij en de datum en tijd.

MacBook Pro concept met OLED-balk en Siri

Tot slot heeft Hajek nog een ander zijaanzicht gemaakt, waarin de OLED-balk ingevuld wordt door meer standaard FN-toetsen, zoals je die nu ook al vindt op de MacBook Pro. Maar het feit dat je de knoppenbalk zelf aan kunt passen, geeft het veel meer nut dan de huidige reeks met FN-toetsen.

MacBook Pro concept met OLED-balk van de zijkant

In ons eigen artikel gaven we al enkele voorbeelden wat Apple allemaal met een OLED-balk kan doen, die in deze conceptafbeeldingen dus uiteindelijk verwerkt zijn. Eerdere geruchten spraken over een onthulling van deze nieuwe MacBook Pro ergens deze maand, maar dit zou ook zomaar later in het jaar kunnen plaatsvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2016, 10:21
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.