Facebook F8-conferentie

Facebook experimenteert met video’s in reacties

Facebook experimenteert met een nieuwe functie: met video's reageren op berichten. Het is in een aantal landen al te gebruiken.

Mogelijk heb je binnenkort weinig meer nodig dan een video om op een Facebook-bericht te reageren. Het sociale medium test namelijk een feature om een filmpje toe te voegen als reactie op een statusupdate. De feature wordt slechts in bepaalde landen getest, dus helaas kan nog niet iedereen hier gebruik van maken.

Facebook F8-conferentie

Reageer met een video op Facebook

De nieuwe feature wordt zowel in de mobiele apps voor iOS en Android als op internet getest. Volgens een woordvoerder is deze functie een onderdeel van het doel om mensen “verschillende tools te geven om leuke content te delen met hun vrienden op Facebook”.

Op het internet circuleren al een aantal screenshots van de feature, die ons laten zien dat je alleen het camera-icoon bij een reactie hoeft aan te klikken om een video toe te voegen. Vanuit daar kun je een filmpje opnemen en plaatsen.

Volgens Facebook werkt de functie uiteindelijk exact hetzelfde als wanneer je een video als statusupdate plaatst. Bovendien spelen ze niet automatisch af, net zoals de gewone video’s op het sociale medium.

In welke specifieke landen de feature getest wordt, wilde Facebook niet bekend maken. Bovendien is een test geen garantie dat het uiteindelijk overal beschikbaar komt.

Facebook en video’s

Facebook richt zich de laatste tijd steeds meer op video’s. Zo werd tijdens Facebook F8 bekend gemaakt dat je binnenkort ook live video’s kunt toevoegen aan je tijdlijn en het sociale medium bracht zelfs een eigen camera uit.

Vreemd zijn deze ontwikkelingen niet: het platform maakte tijdens F8 bekend dat er ruim 100 miljard uur aan video’s bekeken is op het medium. Bovendien raken mensen steeds meer gewend aan het gebruik van video, kijk bijvoorbeeld naar het succes van filmpjes op Snapchat. Dat Facebook dit nu nog verder uitbreidt, is dan ook geen verrassing te noemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 12:38
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.