Met de IFTTT-integratie van Workflow hoef je niks meer zelf te doen

Workflow werkt nu samen met IFTTT, zodat je nog meer zaken kunt automatiseren. Log in met je IFTTT-account in de Workflow-app en stel de nodige recepten en scripts in.

Workflow op een iPad met IFTTT.
Twee weken geleden schreven we nog over de nieuwste update van Workflow, een app waarmee je zaken kunt automatiseren. Destijds kreeg Workflow integratie met Apple Music, App Store en andere diensten, maar vandaag gaat de app nog een stap verder. Workflow werkt met versie 1.5.1 samen met IFTTT, een andere dienst waarmee je handelingen kunt automatiseren.

Bekijk ook

Workflow automatiseert nu acties met App Store, Apple Music en meer

Met de nieuwste versie van Workflow kun je nu ook acties uit de App Store, iTunes Store en Apple Music automatiseren. Haal specifieke zoekresultaten op, kopieer update-omschrijvingen en nog veel meer. Ook zijn er een hoop zaken verbeterd.

Workflow met IFTTT

IFTTT is een dienst waarmee je allerlei webdiensten en standaard functies van je iPhone en iPad met elkaar kan laten samenwerken. Maak je een foto, dan wordt deze bijvoorbeeld automatisch geupload naar Dropbox. Markeer je een herinnering als voltooid, dan kun je bijvoorbeeld ook je Philips Hue-lampen laten knipperen. Nu Workflow ook samenwerkt met IFTTT, kun je de twee diensten combineren. Hierdoor gebruik je Workflow als trigger voor recepten in IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld Workflow een iTunes-nummer laten herkennen en doorsturen naar IFTTT, waarna deze automatisch in een Spotify-afspeellijst geplaatst wordt.

Workflow werkt samen met IFTTT.

Het enige wat je hoeft te doen is om je IFTTT-account in te stellen in Workflow. Daarna kun je zelf scripts aanmaken en deze koppelen aan recepten in IFTTT, zodat je de vele webdiensten die IFTTT ondersteunt kunt automatiseren. Het instellen van automatisatieprocessen kost even wat tijd, maar als het eenmaal werkt heb je er geen omkijken meer naar. Verder werkt deze nieuwe release nu ook samen met LINE, Blink en zijn er de nodige bugs opgelost en mogelijkheden voor scripts toegevoegd.

Bekijk ook

IFTTT op je iPhone en iPad gebruiken

Met IFTTT kun je allerlei zaken automatiseren. Er zijn meer dan 50 miljoen mogelijkheden en het werkt met allerlei apps, diensten en apparaten. IFTTT wordt vooral gebruikt voor smart home-toepassingen en in deze gids leggen we alle mogelijkheden uit.

Screenshot: MacStories

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 juni 2016 om 15:54
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.