Workflow op een iPad met IFTTT.

Met de IFTTT-integratie van Workflow hoef je niks meer zelf te doen

Workflow werkt nu samen met IFTTT, zodat je nog meer zaken kunt automatiseren. Log in met je IFTTT-account in de Workflow-app en stel de nodige recepten en scripts in.

Workflow op een iPad met IFTTT.
Twee weken geleden schreven we nog over de nieuwste update van Workflow, een app waarmee je zaken kunt automatiseren. Destijds kreeg Workflow integratie met Apple Music, App Store en andere diensten, maar vandaag gaat de app nog een stap verder. Workflow werkt met versie 1.5.1 samen met IFTTT, een andere dienst waarmee je handelingen kunt automatiseren.

Workflow met IFTTT

IFTTT is een dienst waarmee je allerlei webdiensten en standaard functies van je iPhone en iPad met elkaar kan laten samenwerken. Maak je een foto, dan wordt deze bijvoorbeeld automatisch geupload naar Dropbox. Markeer je een herinnering als voltooid, dan kun je bijvoorbeeld ook je Philips Hue-lampen laten knipperen. Nu Workflow ook samenwerkt met IFTTT, kun je de twee diensten combineren. Hierdoor gebruik je Workflow als trigger voor recepten in IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld Workflow een iTunes-nummer laten herkennen en doorsturen naar IFTTT, waarna deze automatisch in een Spotify-afspeellijst geplaatst wordt.

Workflow werkt samen met IFTTT.

Het enige wat je hoeft te doen is om je IFTTT-account in te stellen in Workflow. Daarna kun je zelf scripts aanmaken en deze koppelen aan recepten in IFTTT, zodat je de vele webdiensten die IFTTT ondersteunt kunt automatiseren. Het instellen van automatisatieprocessen kost even wat tijd, maar als het eenmaal werkt heb je er geen omkijken meer naar. Verder werkt deze nieuwe release nu ook samen met LINE, Blink en zijn er de nodige bugs opgelost en mogelijkheden voor scripts toegevoegd.

Screenshot: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2016, 15:54
Categorie Apps
Onderwerpen ifttt, workflow
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.