Face ID

Apple’s Greg Joswiak: ‘Face ID komt naar meer apparaten’

Ook een rol weggelegd voor Touch ID
Apple's Greg Joswiak hint naar meer apparaten met Face ID. In een interview zegt hij dat dat Face ID nog verder uitgebreid wordt en verklapt dat Apple Face ID naar meer apparaten brengt. Betekent dit echt het einde van Touch ID? Zover is het nog lang niet, want er is ook een rol weggelegd voor de vingerafdrukscanner.

De afgelopen tijd zijn er meermaals geruchten geweest over een Touch ID-sensor in het iPhone-scherm. In 2020 zou Apple van plan zijn om zowel de Touch ID-sensor als Face ID te gebruiken in één iPhone. In een interview met het Britse Express laat Greg Joswiak, Apple’s VP van Product Marketing, zich uit over de toekomst van Face ID en Touch ID. Zijn belangrijkste uitspraak is dat Face ID naar meer apparaten komt.

‘Face ID naar meer Apple-apparaten’

Face ID werd lange tijd gezien als de opvolger van Touch ID. Er zijn dan ook veel verschillen tussen Touch ID en Face ID. Voor Apple een belangrijk verschil is dat Face ID veiliger is. “We wilden de biometrische beveiliging nog verder verbetering met iets dat nog veiliger en makkelijker is dan Touch ID. Daarom kwamen we in 2017 met Face ID”, zo legt hij uit. “We blijven Face ID verbeteren, zodat het makkelijker en sneller is om te gebruiken”. Hij hint hiermee mogelijk naar een functie van de 2019 iPhones. Volgens bronnen kan Face ID op deze nieuwe toestellen veel verder kijken, waardoor je je toestel ook kan ontgrendelen als hij plat op tafel ligt. In iOS 13 zorgt Apple ervoor dat Face ID bovendien zon’ 30% sneller werkt.

Joswiak verklapt ook dat Face ID naar meer apparaten komt. Momenteel zit de gezichtsherkenning op de iPhones en de iPads. Hij zegt over de toekomst van Face ID: “We zullen Face ID zeker op meer apparaten toevoegen, maar ook Touch ID blijft een rol spelen. Het is een geweldige technologie in onze iPad line-up en we denken niet dat het snel verdwijnt”. Of hij met zijn uitspraak doelt op meer iPhones en iPads of hint naar Face ID op een Mac, is nog de vraag.

Overigens ziet Joswiak de notch, waar alle sensoren in verwerkt zitten, niet snel verdwijnen. Hoewel andere fabrikanten experimenteren met camera’s die uitklappen of boven het scherm uit schuiven, is Apple daar niet mee bezig. “Ik geef mensen graag de credits om nieuwe dingen uit te proberen. Competitie is iets waar we allemaal beter van worden, maar het is niet iets wat wij binnenkort zouden doen.”

Bekijk ook

Touch ID vs Face ID: wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Face ID is in iOS 16 weer wat slimmer

Wat is beter, een iPhone met Touch ID of Face ID? Wat zijn de verschillen en de voordelen van gezichtsherkenning vs. een vingerafdrukscanner? In dit artikel vergelijken we Touch ID en Face ID en kijken we naar de verschillen en overeenkomsten.

Nog geen einde van Touch ID
Over Touch ID zegt hij dat het de eerste biometrische beveiliging was die op mainstream toestellen beschikbaar kwam in 2013. “Het veranderde de manier waarop mensen hun toestellen beveiligden. Het is lastig om je voor te stellen, maar toentertijd hadden veel gebruikers niet eens een toegangscode ingesteld.”

Het lijkt er niet op dat Touch ID snel verdwijnt, want in huidige toestellen is de vingerafdrukscanner volgens Joswiak nog erg belangrijk. “Het is een oplossing die blijft en we nog steeds gebruiken op de iPad, iPod touch en zelfs de Mac”. Opmerkelijk aan deze uitspraak is dat de nieuwste iPod touch 2019, tot verbazing van velen, geen Touch ID sensor heeft. Of hij hiermee hint naar opnieuw een nieuw model of zich simpelweg vergist, is niet helemaal duidelijk.

Hoe dan ook, met deze uitspraken lijkt het erop dat Apple met het één het ander niet uitsluit. Dit voedt opnieuw de geruchten van een iPhone in 2020 met Touch ID in het scherm, samen met Face ID. Op die manier kun je je toestel optimaal beveiligen en behoud je de voordelen van zowel Face ID als Touch ID.

Bekijk ook

Bloomberg: 'Apple werkt aan iPhone met Touch ID in scherm'

Volgens betrouwbare bronnen komt Apple terug met de Touch ID-sensor. De Touch ID-sensor in het scherm staat gepland voor de 2020 iPhones, maar wordt mogelijk nog uitgesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.