ANWB Onderweg 4.0 indeling.

ANWB Onderweg 4.0: nieuw design maakt het gebruik van de app makkelijker

De alles-in-1 verkeerapp ANWB Onderweg heeft een update gekregen. Versie 4.0 heeft een nieuw design met een vernieuwde indeling, waardoor de app overzichtelijker is als je maar één van de functies gebruikt.

Met ANWB Onderweg krijg je file-informatie op je route, kun je mobiel parkeren in heel Nederland en bekijk je de goedkoopste brandstofprijzen bij jou in de buurt. Door al deze functies was het soms wat lastig om door de app te navigeren, helemaal als je de app bijvoorbeeld alleen gebruikt om mee te parkeren. Onderin vind je een nieuwe knoppenbalk met daarin de drie belangrijkste onderdelen. Maar er zijn ook nieuwe functies bij gekomen.

ANWB Onderweg 4.0: nieuwe indeling maakt app makkelijker

De vernieuwde knoppenbalk bestaat uit vier knoppen: Verkeer, Parkeren, Tanken en Meer. Dit is een stuk overzichtelijker dan de indeling in bijvoorbeeld ANWB Onderweg 3.0. Je komt nu met één druk op de knop naar het onderdeel waar je wil zijn en krijgt dan meteen alle bijbehorende functies in beeld. Bij het kopje Meer zijn overige zaken onderverdeeld, zoals de gegevens van je auto, de snelkoppeling naar de Wegenwacht-app en overige instellingen.

ANWB Onderweg 4.0 indeling.

De grootste verbeteringen vinden we bij de parkeerfunctie. De app laat je namelijk weten als er binnen een loopafstand van tien minuten een gratis parkeerplaats is. Met een druk op de knop kun je direct naar de gratis parkeerplek navigeren. Mark de Bruin van de ANWB laat aan ons weten dat ze de functie nog verder uitgebreid wordt. Hierdoor laat de app ook in gebieden waar geen gratis parkeerplek is een goedkoper alternatief zien. Een andere verbetering vinden we bij de Verkeer-functie. Zodra je die optie kiest, zie je direct je drie laatst ingevoerde routes.

Alle andere vorige functies van ANWB Onderweg vind je ook nog gewoon in de app, waaronder de ANWB Connected Car. Voor de parkeerfunctie maakt ANWB gebruik van Yellowbrick. Check ook ons overzicht met de beste parkeerapps voor je iPhone.

Bekijk ook

Dit zijn de beste parkeerapps voor je iPhone

Wat zijn de beste parkeerapps voor je iPhone? Met deze apps kun je een parkeerplek zoeken, de parkeerkosten afrekenen en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.