MacBook webcam

‘Face ID kan je Mac automatisch uit de slaapstand halen’

Apple overweegt een geavanceerde vorm van Face ID op de Mac. Met allerlei sensoren kan de Mac zien of er een persoon in beeld is, waarna hij automatisch uit de sluimerstand gehaald wordt.

Twee jaar geleden introduceerde Apple de eerste versie van Face ID. Later dit jaar vinden we de gezichtsherkenning ook in de 2019 iPhones, maar of daar nog verbeteringen in zitten is nog de vraag. Toch zijn er wel aanwijzingen dat Apple werkt aan een nieuwe geavanceerde vorm van Face ID, maar dan voor de Mac. Er is een patent opgedoken waarin omschreven staat hoe sensoren kunnen voorkomen dat een computer in de slaapstand gaat en hoe de computer automatisch ontwaakt.

‘Face ID haalt Mac automatisch uit slaapstand’

In een cryptische omschrijving omschrijft Apple de werking van allerlei sensoren. De eerste functie omschrijft hoe sensoren ervoor zorgen dat de Mac niet per ongeluk in de slaapstand gaat, terwijl je er nog achter zit. Een soortgelijke functie zit nu ook al in de iPhones. Dit heet ook wel de aandachtsfunctie van Face ID. Deze functie zorgt ervoor dat het scherm niet automatisch gedimd wordt, terwijl je er nog met je gezicht voor zit. Een stuk interessanter is de functie die in het patent omschreven wordt om een computer uit de slaapstand te halen.

Zodra een computer in de slaapstand staat, controleren de eerste sensoren of er een object voor het scherm is en op welke afstand. Vervolgens scannen andere sensoren of het gaat om een persoon. Daarna bepaalt de computer of hij uit de sluimerstand moet ontwaken. Hierdoor kan een Mac met Face ID dus automatisch aanspringen en ontgrendelen, zonder dat je daarvoor een muis, trackpad of toetsenbord aan hoeft te raken.

Patent van Face ID op de Mac met slaapstand.

Op de iPhone of iPad heb je dergelijke sensoren niet nodig, omdat het scherm al aan kan springen dankzij de functie Til op om te activeren (Raise to Wake). Op een Mac heb je deze functie uiteraard niet. Of Apple daadwerkelijk met Face ID naar de Mac komt en of de omschreven functies uit dit patent erin zitten, is nog de vraag. Apple legt regelmatig nieuwe technieken vast, die lang niet allemaal realiteit worden. Wel was er al eerder een patent van Face ID op de Mac, dus het is zeker niet de eerste keer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2019, 10:15
Bron Bron Patent
Via Via 9to5Mac
Categorieën Apple, Mac & macOS
Onderwerpen face id, patent
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.