LEGO Hidden Side speelset

LEGO Hidden Side nu beschikbaar: bouwpakketten komen met AR tot leven

De al eerder aangekondigde LEGO Hidden Side bouwkits, die gebruik maken van Apple's ARKit 2, zijn nu in de Apple Store beschikbaar. Met de bijbehorende app kun je op een interactieve manier met de bouwpakketten spelen.

Tijdens de Apple keynote in september 2018 gaf LEGO al een uitgebreide demo van de nieuwe mogelijkheden om met LEGO Hidden Side een fysieke kit te combineren met augmented reality op je iPhone of iPad. LEGO gebruikt hiervoor ARKit 2. Met deze techniek kun je een echt bouwwerk combineren met een virtuele wereld om mee te spelen. De app die je hiervoor nodig hebt, is nu uitgekomen in de Nederlandse App Store en de bouwpakketten zijn onder andere beschikbaar bij de Apple Store.

LEGO Hidden Side kopen bij de Apple Store

De LEGO Hidden Side serie bestaat uit verschillende bouwdozen, waarvan er ook een aantal beschikbaar zijn bij de Apple Store:

Bij Bol.com zijn nog meer pakketten beschikbaar, waaronder een spooklab.

LEGO Hidden Side

Als je je iPhone of iPad op een LEGO bouwwerk richt, zie je een extra virtuele laag op je scherm. Zo kun je met verschillende karakters spelen of puzzels oplossen. In de spookschool en op het kerkhof die je met de bouwkit kunt maken, zie je bijvoorbeeld met de app ronddolende spoken die je kunt vangen. In de gezonken garnalenboot is het met de AR-app net alsof je onder water bent. En bij de bus zie je hoe speelfiguurtjes op spokenjacht gaan, inclusief virtuele opsporingsapparatuur.

LEGO maakte eerder al interactieve apps in combinatie met hun bouwdozen. Maar met de mogelijkheden van ARKit 2 kun je nu ook samen met anderen spelen of vrienden laten meekijken via de toeschouwersmodus. Ondertussen werkt Apple ook alweer aan ARKit 3 als onderdeel van iOS 13. Meer daarover lees je in onze uitleg.

ARKit is niet alleen voor games bedoeld, hoewel dat wel een categorie is die veel voor augmented reality gebruikt wordt. Je kunt ook denken aan apps om bijvoorbeeld samen interieurs van woningen te ontwerpen. In onze round-up van augmented reality-apps vind je genoeg voorbeelden om mee te experimenteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 augustus 2019 om 13:20
Onderwerpen
,
Categorie
Accessoires
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.