Concept van MacBook Pro met scherm tot de rand.

‘Apple overweegt Macs met Face ID en los Touch Bar-toetsenbord’

Het zou zomaar kunnen dat we in de toekomst aan de slag kunnen met Face ID op een Mac. Apple overweegt het toevoegen van een gezichtssensor die de gebruiker kan identificeren.

Face ID vinden we inmiddels op een breed scala aan Apple-apparaten. De gezichtsscan zit in de nieuwste iPhones en ook in de iPad Pro 2018. De grote vraag is dan ook of de Mac het volgende product is dat uitgerust wordt met Face ID. Apple lijkt er in ieder geval mee bezig te zijn, zo blijkt uit een nieuw ontdekt patent. In het patent wordt namelijk omschreven hoe gezichtsherkenning gebruikt kan worden op specifieke Macs.

‘Apple overweegt Face ID in Macs’

Het gaat om een uitbreiding van een eerder patent. De uitbreiding is ontdekt door Patently Apple en het is zeker niet de eerste keer dat Face ID vermeld wordt in combinatie met een Mac. In het patent omschrijft Apple een biometrische sensor die gezichten kan herkennen op een MacBook met Touch Bar. Apple’s omschrijving is echter een stukje geavanceerder dan de huidige Face ID-scanner.

De biometrische sensor in het patent maakt namelijk een scan van het netvlies. Apple maakt nu een 3D-scan van je gezicht met allerlei onzichtbare puntjes, zodat de persoon geïdentificeerd kan worden. In beveiligingssystemen worden vaak allerlei soorten gezichtsscans gebruikt, waaronder irisscanners.

Het zou een logische stap zijn als Apple Face ID aan de Mac toevoegt. Momenteel vind je de Touch ID-sensor op de MacBook Pro met Touch Bar en de nieuwste MacBook Air 2018. De Touch ID-sensor zit echter op een plek op het toetsenbord waar je normaal niet zo snel komt. Een gezichtsscan, bijvoorbeeld naast de FaceTime-camera, kan een stuk efficiënter zijn. Eerder maakten we al een lijst van Apple-producten die ook Face ID kunnen gebruiken.

Patent van Touch Bar en Face ID op Mac.

‘Touch Bar op los toetsenbord’
De Touch Bar is Apple’s aanraakgevoelige knoppenbalk boven het toetsenbord van de MacBook Pro. De Touch Bar kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de helderheid aan te passen. Omdat het een scherm is, kan er afhankelijk van de gebruikte app verschillende content getoond worden. Al eerder was er een patent van een Magic Keyboard met Touch Bar en in dit nieuwe patent komt dit ook weer terug. Apple omschrijft zelfs een Magic Trackpad met Touch Bar.

In hoeverre dit realiteit wordt, valt nog te bezien. In de praktijk is de Touch Bar vooral een extra handigheidje gebleken, al zijn er ook heel veel mensen die het bijna nooit gebruiken. Zou jij een los toetsenbord met Touch Bar overwegen of heb je liever een standaard model?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2019, 16:35
Bron Bron Patently Apple
Categorie Apple
Onderwerpen face id, patent
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.