Eurovisie Songfestival beker.

Zo volg je het Eurovisie Songfestival met je iPhone en iPad

Het Eurovisie Songfestival gaat weer van start en ook op je iPhone en iPad kun je alle gebeurtenissen rondom dit evenement op de voet volgen. Wij zetten de opties op een rij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eurovisie Songfestival beker.Vanavond om 21:00 is het weer zover, dan begint de eerste van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival. Nederland is meteen in de eerste halve finale aan de beurt en wel als zesde land van de achttien landen die vanavond meedoen. Voor Nederland doet dit jaar de singer-songwriter Douwe Bob mee met het nummer Slow Down. Hoewel alle activiteiten zich dit jaar in Zweden afspelen, kun jij met je iPhone of iPad ook alles van dit liedjesfestijn op de voet volgen.

Eurovision Song Contest: officiële app met alle info

De beste manier om alles te weten te komen over het Songfestival is via de officiële app (link), die dit jaar gesponsord wordt door Tele2. De app telt af tot het moment van de eerste finale en heeft een uitgebreid overzicht van alle artiesten en landen die dit jaar mee doen. Je kunt in de app een herinnering instellen voor het land waar je op wil stemmen, terwijl je ook de songteksten mee kunt lezen of het nummer kunt kopen in iTunes.

Eurovisie Songfestival-app met beginscherm op de iPhone. Selfiestand van Eurovisie Songfestival-app op de iPhone.

Met de speciale selfie-stand kun je je eigen Eurovisie Songfestival-selfie maken. De app is voorzien van allerlei soorten Songfesitval-filters, zodat je jezelf helemaal klaar kunt maken voor het festijn. Verder heeft de app een Matchmaker-optie. Dit is een kleine quiz waarmee je kunt testen welk Songfestival-decennium het beste bij jou past. Tot slot bevat de app een link naar de webshop voor allerlei Songfesitval-goodies en een uitgebreide muziekshop.

Twitter: alle ontwikkelingen volgen met hashtags

Het Eurovisie Songfestival is altijd een leuke gelegenheid om Twitter erbij te pakken. Tijdens het evenement komen altijd een hoop gekke acts en artiesten voorbij waar altijd wel wat gebeurt. Twitter is de juiste plek om over het Eurovisie Songfestival te discussiëren en grappige tweets te lezen. Het account @Eurovision is het officiële kanaal van het feest, maar er zijn nog genoeg andere accounts die je kunt volgen. De Nederlandse inzending volg je via het account @douwe_bob, terwijl je de Nederlandse commentator en Songfestival-kenner Cornald Maas kunt volgen via @cornaldm.

Eurovisie Songfestival op Twitter. Twitter met Eurovisie Songfestival Douwe Bob.

Als je wil gaan tweeten over het songfestival, is daar de officiële hashtag #eurovision voor in het leven geroepen. Elke tweet met deze hashtag wordt bovendien voorzien van het Eurovisie Songfestival-logootje, zodat je volgers meteen kunnen zien waar het over gaat. Voor de Nederlandse inzending wordt de hashtag #teamdouwe gebruikt, zodat je je steun kunt betuigen. Tot slot wordt ook de hashtag #songfestival nog wel eens gebruikt. Ook zonder Twitter-account kun je de hashtags en daarmee de discussies volgen.

Apple Music en Spotify: alle inzendingen beluisteren met afspeellijsten

Gezien de muzikale aard van het Songfestival doen ook Spotify en Apple Music dit jaar mee. Via beide muziekdiensten is een officiële afspeellijst beschikbaar, zodat je alle nummers alvast even kunt beluisteren. De afspeellijst van Spotify bestaat uit alle inzendingen van dit jaar. Bij Apple Music is een speciale curator-pagina geopend waar je niet alleen een afspeellijst vindt van alle inzendingen van dit jaar, maar ook verschillende afspeellijsten met inzendingen van de afgelopen jaren, verdeeld over verschillende genres. Het account heeft zelfs een post geplaatst op Apple Music Connect, maar erg actief lijkt dat niet te zijn.

Eurovisie Songfestival op Apple Music.

[email protected]: beoordeel de liedjes met kleuren

In de finale van het Eurovisie Songfestival worden de bekende en beruchten punten verdeeld, maar je kunt al in de halve finale zelf punten uitdelen. De app [email protected] (link) laat je tijdens de eerste zestig seconden van een liedje punten geven. Bij elke hoeveelheid punten hoort een bepaalde kleur en het gemiddelde van alle gebruikers van de app hoort een bepaalde kleur. Deze kleur wordt vervolgens afgebeeld op enkele gebouwen in Stockholm, de plaats waar het Songfestival zich dit jaar afspeelt.

Lightify@ESC voor het Eurovisie Songfestival op de iPhone. Tutorial van Lightify@ESC voor het Eurovisie Songfestival op de iPhone.

Je kunt zelf een livestream bekijken van de gebouwen, zodat je kunt zien hoe andere gebruikers van de app over de liedjes denken. Als je zelf een Lightify-lichtsysteem in huis hebt, kun je dit account koppelen aan de app zodat je je eigen huis in de juiste kleur kunt brengen.

Nog meer Songfestival apps

Mocht je je wat vervelen tijdens een saai nummer, dan zijn er nog meer apps waarmee de tijd vliegt. Deze aanvullende Songfestival-apps zijn ook leuk:

  • My Eurovision Scoreboard (gratis, iPhone + IAP, iOS 11.0+) - Zelf punten toekennen aan landen, waarbij je je lijstjes ook kunt vergelijken per land.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Weet jij álles van het Songfestival? Bewijs het maar met deze app. je krijgt 20 vragen die je meerkeuze kunt beantwoorden.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Heb je niet zoveel kaas gegeten van Songfestivals, dan is er ook een simpele quiz.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Het Eurovisie Songfestival is prima door te komen als je een flinke slok op hebt. Dit drankdspelletje helpt je daarbij. Leuk als je met meerdere mensen kijkt.

Wanneer is het Eurovisie Songfestival?

Noteer het alvast in je agenda:

  • De eerste halve finale vindt plaats op 10 mei 2016 om 21:00 uur.
  • De tweede halve finale kijk je op 12 mei 2016 om 21:00 uur.
  • De finale is op 14 mei 2016.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 mei 2016 om 8:28
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.