Google IO: Chirp komt eraan

Google brengt voor het eerst een iPhone-app voor Google I/O uit

Google heeft voor het eerst een iPhone-app voor Google I/O uitgebracht. Daarmee kun je het schema en alle keynotes en sessies zien.

Ook iPhone-gebruikers zijn geïnteresseerd in de aankondigingen die Google volgende week gaat doen. Daarom is er dit jaar voor het eerst een iPhone-app voor Google I/O verschenen. Google I/O is als ontwikkelaarsconferentie vergelijkbaar met Apple’s WWDC en vindt altijd een paar weken eerder plaats.

Google I/O plattegrond in iPhone-app google-io-2

Google I/O iPhone-app

In de officiële app zie je het schema van de conferentie en zoek je naar sessies. Bijzonder is ook dat je vanuit de app de keynote en bepaalde sessies kunt livestreamen, zodat het net is alsof je er zelf bij bent.

Google I/O vindt plaats van 18 tot 20 mei in Mountain View, de thuisbasis van Google in Californië. Ga je zelf naar Google I/O, dan kun je een persoonlijk schema aanmaken en herinneringen krijgen als je favoriete sessies beginnen. Verder kun je je schema synchroniseren met al je toestellen (ook die met Android-besturingssysteem) en de I/O website.

Chirp op Google I/O

Een van de aankondigingen die we dit jaar op Google I/O kunnen verwachten, is een persoonlijke assistent die sterk op de Amazon Echo lijkt. De interne naam van het apparaat is ‘Chirp’ en het wordt een assistent die je in de huiskamer moet plaatsen. In maart doken de eerste geruchten erover op. Qua uiterlijk lijkt de Chirp op de OnHub-routers (zie foto) die Google eerder uitbracht. Met Chirp wil Google zorgen dat de stembesturing ook in smart home-producten wordt gebruikt. Het kan overigens nog wel even duren voordat de Chirp in de winkel ligt.

Google IO: Chirp komt eraan

Op Google I/O kunnen waarschijnlijk nog meer aankondigingen op het gebied van stembesturing en persoonlijke assistenten verwachten. Daarnaast is er flink wat tijd ingeruimd voor virtual reality en is er grote kans dat Google een eigen VR-headset uit de kast trekt. Al het nieuws lees je bij onze collega’s van Android World. Apple’s WWDC 2016 vindt vanaf 13 juni plaats in San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2016, 20:25
Categorie Apps
Onderwerpen developers, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.