Apple registreert drie nieuwe desktop Macs in Europa

Waarschijnlijk volgende week onthuld
Apple heeft meerdere nieuwe desktop Macs geregistreerd bij de Eurasian Economic Commission. Dat wijst erop dat er drie nieuwe Macs op de planning staan die waarschijnlijk volgende week onthuld worden.

De Eurasian Economic Commission, afgekort de EEC, heeft de afgelopen jaren al veel verklapt als het gaat om aankomende Apple-producten. Deze keer is het de beurt aan de Mac, want er zijn drie nieuwe desktop Macs opgedoken. Dit zijn waarschijnlijk nieuwe versies van de iMac en Mac mini, die op de planning staan voor volgende week.

Apple registreert drie desktop Macs

Apple-gebruikers staan al een tijdje te springen om updates voor de desktop en het wachten lijkt volgende week beloond te worden. Het aankomende oktober-event draait vooral om de iPad Pro, maar we mogen ook de Mac niet vergeten. In de registratie van vandaag, die ontdekt is door Consomac, zijn drie nieuwe modelnummers opgedoken. Het gaat om de nummers A1993, A2115 en A2116. Dit gaat vermoedelijk om de nieuwe Mac mini en een nieuwe 21,5- en 27-inch iMac.

Eurasian registratie voor de Mac desktop in 2018.

De nieuwe Mac mini krijgt naar verwachting nieuwe processors en de focus ligt daarbij vooral op professionals, zoals eerder ook al bleek. Over de nieuwe iMac is nog weinig bekend, maar ook hier verwachten we de nieuwste chips en misschien wel een spacegrijze uitvoering. Lang hoeven we nu niet meer te wachten, want het event begint al volgende week dinsdag om 15:00 ‘s middags.

Naast deze drie nieuwe desktops heeft Apple ook nog een nieuwe MacBook op de planning. Hiervoor is modelnummer A1932 gereserveerd, die eerder al uitlekte via registraties van nieuwe iPads en MacBooks. Het gaat dan waarschijnlijk om de 13-inch MacBook met nieuw Retina-display en Touch ID-sensor. In onze verwachtingen van het oktober-event lees je precies wat ons allemaal te wachten staat.

Bekijk ook

Samenvatting iPad oktober-event 2018: dit zijn alle aankondigingen!

Wat is er tijdens Apple's najaarsevent 2018 aangekondigd? In deze round-up vind je alle belangrijke aankondigingen, van de iPad Pro tot de nieuwe Macs.

Mac mini

De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M2- of M2 Pro-chip (beide begin 2023) en is beschikbaar in zilver. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.

Mac mini

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.