Facebook Messenger 4 vernieuwd.

Vernieuwde Facebook Messenger 4 heeft een eenvoudiger ontwerp

Maar krijgt ook nieuwe functies

Facebook komt met een grote update voor Messenger, waardoor de chatapp makkelijker te gebruiken is. Er was veel kritiek op het design, dat nu rechtgetrokken wordt.

Al in januari was het de baas van Facebook Messenger zelf, die beweerde dat Messenger veel te rommelig geworden was. Hij beloofde een versimpelde versie voor 2018 en na tien maanden wachten is deze er nu eindelijk. In een uitgebreide blogpost laat Facebook zien wat er allemaal nieuw is in deze grote update van Facebook Messenger.

Facebook Messenger 4: versimpeld design

Ondanks dat Facebook Messenger qua versienummer allang de 180 gepasseerd is, noemt Facebook de vernieuwde versie Messenger 4. Het belangrijkste in Messenger 4 is de vernieuwde navigatie. In plaats van negen verschillende knoppen (vijf onder en vier boven), bestaat de nieuwe versie uit slechts drie knoppen onderaan het scherm. In chats vind je een overzicht van al je gesprekken, in het Mensen-tabblad staan je contacten en op de Ontdekken-pagina leg je contact met bedrijven, speel je spelletjes, volg je het nieuws en ontdek je andere dingen die in Messenger mogelijk zijn.

Facebook Messenger 4 chats.

Toch kan Facebook het niet laten om nieuwe functies aan de app toe te voegen. In de nieuwe versie kan je namelijk je gespreksballonnen een eigen kleur geven. De kleur verandert door naar boven en beneden te scrollen. Je kan verschillende kleuren instellen, afhankelijk van het type gesprek of je eigen stemming. En over kleur gesproken: de app krijgt ook een dark mode, zodat al je chats pikzwart zijn. Dit zal vooral op de iPhones met OLED-schermen van pas komen, omdat je zo ook nog stroom bespaart.

Facebook Messenger 4 dark mode.

De vernieuwde Facebook Messenger verschijnt ergens de komende weken in de App Store. Tot die tijd moet je het nog doen met de ietwat onoverzichtelijke versie die nu beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.