Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Elgato smart home-systeem werkt samen met Apple’s HomeKit

Elgato heeft een smart home-systeem aangekondigd, waarmee je lampen

Vlak voor Apple’s grote iPhone-evenement vindt de IFA-beurs in Berlijn plaats, waar deze week tientallen aankondigingen gedaan zullen worden. Elgato gaf vandaag de aftrap met Elgato Eve, een oplossing voor allerlei slimme apparaten in huis. Het werkt samen met Apple’s HomeKit, dat later dit jaar beschikbaar komt voor alle iOS 8-gebruikers. Eigenlijk bestaat het systeem uit drie producten: Eve, Avea en Smart Power.


elgato-eve-app-iphone-ipad

Elgato Eve houdt met meerdere sensoren de luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, energie- en waterverbruik in de gaten. De sensoren zijn via Bluetooth met elkaar verbonden en sturen de metingen door naar de Elgato Eve-app op de iPhone. Ook heeft Elgato een eigen alternatief voor de Philips Hue-lampen bedacht: de Avea Smart LED-lampen zijn vanaf je iPhone te bedienen, zonder dat er een aparte hub of bridge nodig is. Je kunt vooraf bepaalde lichtinstellingen regelen om bijvoorbeeld wakker te worden bij lamplicht. De Avea-lampen kosten $50 per stuk.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Elgato Smart Power lijkt een wat vreemde eend in de bijt: dit is geen huisautomatisering, maar eigenlijk niet meer dan een reservebatterij voor de iPhone en iPad. De batterij met een capaciteit van 6.000 mAh waarschuwt je wanneer het tijd is om je iPhone op te laden en geeft ook een seintje als je zonder batterij de deur uit loopt. Hij ligt straks voor $100 in de winkel.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees ook: Hoe werkt HomeKit?

Naarmate we dichter bij de publieke release komen van iOS 8, zal het aantal aankondigingen rond HomeKit toenemen. Met HomeKit werken alle smart home-accessoires met elkaar samen en wordt het makkelijker om bijvoorbeeld met één stemcommando de verlichting uit te doen, de garage te sluiten en de verwarming lager te zetten, ook als dat via verschillende systemen werkt. HomeKit werkt samen met deursloten, lampen, beveiligingscamera’s, thermostaten, slimme stekkers, schakelaars en andere accessoires.

elgato-eve

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.