elgato avea lampen

Elgato smart home-systeem werkt samen met Apple’s HomeKit

Elgato heeft een smart home-systeem aangekondigd, waarmee je lampen

Vlak voor Apple’s grote iPhone-evenement vindt de IFA-beurs in Berlijn plaats, waar deze week tientallen aankondigingen gedaan zullen worden. Elgato gaf vandaag de aftrap met Elgato Eve, een oplossing voor allerlei slimme apparaten in huis. Het werkt samen met Apple’s HomeKit, dat later dit jaar beschikbaar komt voor alle iOS 8-gebruikers. Eigenlijk bestaat het systeem uit drie producten: Eve, Avea en Smart Power.

elgato-eve-app-iphone-ipad

Elgato Eve houdt met meerdere sensoren de luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, energie- en waterverbruik in de gaten. De sensoren zijn via Bluetooth met elkaar verbonden en sturen de metingen door naar de Elgato Eve-app op de iPhone. Ook heeft Elgato een eigen alternatief voor de Philips Hue-lampen bedacht: de Avea Smart LED-lampen zijn vanaf je iPhone te bedienen, zonder dat er een aparte hub of bridge nodig is. Je kunt vooraf bepaalde lichtinstellingen regelen om bijvoorbeeld wakker te worden bij lamplicht. De Avea-lampen kosten $50 per stuk.

Elgato Smart Power lijkt een wat vreemde eend in de bijt: dit is geen huisautomatisering, maar eigenlijk niet meer dan een reservebatterij voor de iPhone en iPad. De batterij met een capaciteit van 6.000 mAh waarschuwt je wanneer het tijd is om je iPhone op te laden en geeft ook een seintje als je zonder batterij de deur uit loopt. Hij ligt straks voor $100 in de winkel.

Lees ook: Hoe werkt HomeKit?

Naarmate we dichter bij de publieke release komen van iOS 8, zal het aantal aankondigingen rond HomeKit toenemen. Met HomeKit werken alle smart home-accessoires met elkaar samen en wordt het makkelijker om bijvoorbeeld met één stemcommando de verlichting uit te doen, de garage te sluiten en de verwarming lager te zetten, ook als dat via verschillende systemen werkt. HomeKit werkt samen met deursloten, lampen, beveiligingscamera’s, thermostaten, slimme stekkers, schakelaars en andere accessoires.

elgato-eve

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2014, 11:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.