Sony vernieuwt Music Unlimited voor iPhone

Sony brengt streamingdienst Music Unlimited ‘op iOS-smaak’

Music Unlimited is op de schop gegaan voor iPhone. Sony gaf haar Spotify-alternatief een nieuw uiterlijk en veel nieuwe functies.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sony vernieuwt Music Unlimited voor iPhone“De PlayStation® Music-app, geoptimaliseerd voor iOS.” Met die zinsnede kondigt Sony haar vernieuwde Music Unlimited-app aan, dat vannacht werd vernieuwd naar versie 2.0. De streaming muziekdienst die concurreert met Spotify, kreeg een nieuw ontwerp en is veel sneller in gebruik.

De update kreeg zelfs de bijnaam MUiOS 2.0. Centraal staan het vlakke uiterlijk, met een zwart hoofdmenu en witte tekst, overzichtelijke menu’s met grote afbeeldingen en vooral paarse achtergronden. Door de kleurstelling voelt de app ook een beetje Windows Phone-achtig aan.

Music Unlimited iPhone Music Unlimited hoofdpagina

Inhoudelijk maakt de app ook een sprong voorwaarts. De muziekwachtrij in de app moet sneller zijn en op een artiestenpagina kan je nu discografieën over de artiesten, iemands beste nummers en aanverwante artiesten bekijken. Je bibliotheek kan worden gesorteerd op nummers die je pas hebt toegevoegd en afspeellijsten die net zijn gewijzigd. Ook kan je (eindelijk) zelf de volgorde van nummers in playlists bepalen.

Sony is zelf erg tevreden en dankbaar over de nieuwe versie, getuige de update-omschrijving:

Jullie hebben geoordeeld en wij hebben geluisterd. Het resultaat is MUiOS 2.0. Vlijmscherpe visuals en bediening die aan het ontwerp van iOS doen denken en een snellere en stabielere app. Opties zijn nauwkeuriger en gevoeliger. Bedankt, trouwe gebruikers en mede-muziekliefhebbers. We dragen deze ultieme versie aan jullie op.

Lees ook: Beste streaming muziek-app voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2014, 17:53
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, sony, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.